Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε πύρινο κλοιό για δεύτερη μέρα η χώρα: Παραδομένες στις φλόγες Εύβοια και Ολυμπία- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε πύρινο κλοιό για δεύτερη μέρα η χώρα:...

Μέτωπα σε Μεσσηνία, Χαλκιδική, Μαρτίνο- Υποψίες για εμπρησμό στην Ηλεία, καθώς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, 7 μέτωπα

Οι φλόγες συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την καταστροφική τους πορεία στη Βόρεια Εύβοια. Οι ενισχυμένες εναέριες δυνάμεις - τέσσερα αεροσκάφη - τρία ελικόπτερα καλούνται να δώσουν τη δική τους μάχη σε τρία βασικά μέτωπα. Από τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα έκαψε χθες τη Σηπιάδα και τα Χρόνια και σήμερα τις Ροβιές στο μεσοδιάστημα δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο η θάλασσα.

Στο μεταξύ λίγο πριν τις 21:00 έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές.

Την ίδια ώρα το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει ρίξει το κύριο βάρος στον ορεινό όγκο και στα χωριά που έχουν παραμείνει κυκλωμένα από τις φλόγες. Πιο συγκεκριμένα από εδάφους επιχειρούν 128 πυροσβέστες με 38 οχήματα, τέσσερες ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους και τους τουρίστες να συγκεντρωθούν όλοι στην παραλία. Το χωριό εκκενώθηκε ενώ ο κόσμος απομακρύνθηκε με ferry boat. Πιο συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν 85 άτομα από πέντε σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη. Ακολούθως επιβιβάστηκαν στο οχηματογωγό «Πάραλος», με τελικό προορισμό το λιμάνι Αιδηψού.

Παράλληλα λίγο μετά τις 20:30 έγινε γνωστό ότι άλλα πέντε άτομα απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το Λιμενικό Σώμα από παραλία στην περιοχή Ροβιές Ευβοίας. Η μεταφορά των πολιτών έγινε από πλωτό σκάφος αλλά και όχημα του Λιμενικού, ενώ τα πέντε άτομα έχουν ήδη φτάσει σε Αιδηψό και Ήλια Ευβοίας.

 

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Ηλεία

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι Πυροσβεστικές Αρχές στην Αρχαία Ολυμπία, όπου η φωτιά καίει από το μεσημέρι, καίγοντας σπίτια και περιουσίες. Στόχος είναι η φωτιά να παραμείνει εκτός πόλεως καθώς και να περιοριστεί το μέτωπο στο Πελώπιο.

Στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, που συνεχίζουν να δίνουν τιτάνια μάχη, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης, αφού πυροσβέστες θα καταφτάσουν και από άλλες περιοχές της χώρας.

Στο "μάτι του κυκλώνα" για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία

Μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας, στη Μεσσηνία.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν τις κοινότητες Άγιοι Θεόδωροι, Μοναστηράκι και Βράχος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η φωτιά δημιούργησε δύο μέτωπα τα οποία βρίσκονται πλέον έξω από το Διαβολίτσι στη βόρεια και δυτική πλευρά του.

 

 

Φωτιά και στο Μαρτίνο Φθιώτιδας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και γίνονται προσπάθειες να μην επεκταθεί. Στις εικόνες που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο έριχνε νερό και από αέρος, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις