Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τζορζ Τσούνης: Ο Ναυπάκτιος ομογενής βάζει πλώρη για πρεσβευτής των ΗΠΑ

Τζορζ Τσούνης: Ο Ναυπάκτιος ομογενής βάζ...

Ποιος είναι Ποιος είναι ο υποψήφιος Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα

O Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης φέρεται να είναι η επιλογή του Τζο Μπάιντεν για να τοποθετηθεί ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες.

 

Σύμφωνα με δύο πηγές κοντά στον Λευκό Οίκο που επικαλείται το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Μπάιντεν εξετάζει σοβαρά την αποστολή του κ. Τσούνη στην Ελλάδα ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στη θέση του Τζέφρι Πάιατ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι τον κ. Τσούνη φέρεται κατά το ρεπορτάζ του αμερικανικού πρακτορείου να έχει προτείνει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστός για τη σθεναρή του στάση κατά των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δύο κυβερνητικές πηγές στην Ουάσιγκτον, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ συνέστησε τον κ. Τσούνη για τη θέση στην Αθήνα στο πλαίσιο των προτάσεών του για τους πρέσβεις των ΗΠΑ, έχοντας αυξημένη επιρροή ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας.

Ποιος είναι και η πορεία του 

Ο κ. Τσούνης είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels, ενώ είναι στον κατάλογο των χορηγών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τζόρτζ Τσούνης γεννήθηκε το 1967. Ανατράφηκε και ενηλικιώθηκε με τις αρχές που του εμφύσησαν οι γονείς του Τέιμς και Ελένη, μετανάστες πρώτης γενιάς. Εγκατέλειψαν τη Νάυπακτο και συγκεκριμένα τον Πλάτανο, ένα κεφαλοχώι που διατηρεί αναλλοίωτο ακόμη και σήμερα τον παραδοσιακό χαρακτήρα του και πήρε το όνομά του από το μεγάλο πλατάνι της πλατείας.

Πέρασε την παιδική του ηλικία στο Λονγκ Άϊλαντ μαζί με τις δύο αδελφές του που έγιναν δασκάλες σε δημόσια σχολεία. Οι γονείς του διατηρούσαν με νύχια και με δόντια τους δεσμούς με την πατρίδα που άφησαν πίσω, την ελληνική κληρονομιά και γλώσσα. 

Ο Τζόρτζ παρακολουθούσε ευλαβικά το ελληνικό σχολείο, δεν έχανε επίσης ποτέ την λειτουργία στην οποία συμμετείχε ως παπαδοπαίδι ενώ παιδάκι ακόμα, πήγε με τον πατέρα του να γνωρίσουν και να καλωσορίσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Τζόρτζ έχει εξάρει πολλές φορές τις θυσίες που έκαναν οι γονεις του για να προσφέρουν στα παιδιά τους τις ευκαιρίες που οι ίδιοι δεν είχαν. 

Έχει περιγράψει άλλωστε τον πατέρα του , Τζέιμς και την πορεία του, ως την "επιτομή του αμερικάνικου ονείρου" ενώ χρόνια αργότερα πολλοί θα υιοθετήσουν τον ίδιο χαρακτηρισμό και για τον ίδιο και την δική του διαδρομή αφού από ξεκίνησε από ένα μικρό καφέ όπου αυτό έγινε εστιατόριο και σταδιακά αυτά πλήθυναν. 

Αργότερα οι επιχειρηματικές δραστηριότητες επεκτάθηκαν στον ξενοδοχειακό τομέα αφού η οικογένεια Τσούνη το 1985 αρχίζει να λειτουργεί ξενοδοχεία μεταξύ των τα "Hilton" , "Intercontinental", "Starwood" και "Radisson". 

Τους φροντίζουμε, τους ταΐζουμε καλά, τους σερβίρουμε καλό καφέ και τελικά τους παρέχουμε και έναν καλό ύπνο.

Ο ίδιος ο Τζόρτζ είχε πει κάποτε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας της οικογενειακής επιχείρησης είναι η αίσθηση φιλοξενίας που έχουν οι Έλληνες. "Τους φροντίζουμε, τους ταΐζουμε καλά, τους σερβίρουμε καλό καφέ και τελικά τους παρέχουμε και έναν καλό ύπνο." Σύσσωμη η οικογένεια βοηθούσε, με τα τρία παιδιά να μαθαίνουν σε νεαρή ηλικία την αξία της σκληρής δουλειάς. 

Αυτή η αντίληψη συνδυασμένη με επιμονή και υπομονή είναι που του ανοίγουν τις πόρτες για τις σπουδές του με πρώτο σταθμό το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ενώ συνεχίζει στο St. John's University School of Law από όπου και αποφοιτεί ως πτυχιούχος Νομικής το 1992. Αμέσως μετά κάνει την πρακτική του στη νομική εταιρεία Rivkin Radler LLP στο Λονγκ Άϊλαντ. Οι τότε συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως ευχάριστο συνεργάτη αποτελεσματικό στην δουλειά του, δουλευταρά , φιλόδοξο αλλα και ομαδικό παίκτη

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι που τον οδηγούν στο να ανέβει κλίμακα στην ιεραρχία και να χριστεί συνέταιρος στην εταιρεία που εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων, παρά το νεαρό της ηλικίας του ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και την οικογενειακή επιχείρηση. 

Η επαγγελματική του δραστηριότητα ανθεί ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια με δράση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα καθότι υπηρέτησε ως ειδικός σύμβουλος στην πόλη του χάντινγκτον και ως διορισμένος γερουσιαστής Alfonse D' Amato στην επιτροπή Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, καθώς και ανώτερο μέλος του προσωπικού της προεκλογικής εκστρατείας του 1994 του κυβερνήτη Τορτζ Πατάκη. Έχει επίσης υπηρετήσει ως δικηγόρος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης. 

Τότε είναι που γνωρίζει την μετέπειτα γυνάικα της ζωής του Όλγα Αντζούλις. Τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της ήταν ενεργά μέλη της Ομογένειας. Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά : τον Τζέιμς, την Ελένη και την Γιάννα. Η οικογένεια έχει επιλέξει να παραμείνει στο Λονγκ Άϊλαντ. 

Το χαρτοφυλάκιο της οικογενειακής περιουσίας περιλαμβάνει εστιατόρι, εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων και εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Νέα Υόρκη και το Νιου χαμσάιρ.Περί τα τέλη της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας το όνομα του φιγουράρει στους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τότε είναι που ξεκινά και η φιλανθρωπική του δράση για την οποία έχει βραβευτεί πολλάκις ενώ διαχρονικά στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια χρηματοδοτώντας εκδηλώσεις και παρελάσεις. 

 

*Πηγή: Με πληροφορίες από εφημερίδα Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις