Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αίγιο: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Αίγιο: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο ερ...

Την διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Ιουλίου η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση της Οργάνωσης Μελών Αιγίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με θέμα “Το νέο νομοσχέδιο για τα Εργασιακά / το νέο νομοσχέδιο για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση”.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Ανδρέας Νεφελούδης, πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας και ο Διονύσης Τεμπονέρας, εργατολόγος - δικηγόρος. Τη συζήτηση συντόνισε η Τασία Σταυροπούλου, συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Αιγίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Ο Διονύσης Τεμπονέρας ανέφερε ότι τα βασικά σημεία του αντεργατικού νομοσχεδίου είναι η απορρύθμιση της εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων και η διάλυση του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος.

Τόνισε ότι στο ίδιο κλίμα αντιμεταρρύθμισης κινείται και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση, το οποίο προβλέπει την αντικατάσταση του αναδιανεμητικού συστήματος με το κεφαλοποιητικό, το τζογάρισμα, δηλαδή, των αποθεματικών των ταμείων και των ασφαλιστικών εισφορών στο χρηματιστήριο. Πρόσθεσε ότι το δημοσιονομικό κόστος για τη μετάβαση στο νέο σύστημα κυμαίνεται μεταξύ 56 - 78 δισεκατομμύρια ευρώ, κόστος ικανό να τινάξει στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό και να οδηγήσει σε νέο μνημόνιο. Το κόστος αυτής της μετάβασης θα κληθούν να το καλύψουν όλοι οι έλληνες πολίτες, μέσω μειώσεων των συντάξεων και επιβολή επιπλέον φορολογίας, όπως ήδη επισήμαναν οι δανειστές.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης ανέφερε ότι απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι η προστασία της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Εντός των ημερών το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής μαζί με το Ινστιτούτο Πουλαντζά ξεκινούν μια προσομοίωση κοινωνικού διαλόγου για την μείωση του ωραρίου εργασίας, έτσι ώστε όταν κυβερνήσουμε να έχουμε συγκεκριμένη πρόταση προς τους κοινωνικούς εταίρους.

Σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι να θέσει τέλος στην επισφαλή εργασία, καταργώντας τις εικονικές εργολαβίες, με τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, μετατρέποντας τις συνεχώς ανανεούμενες  συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, επαναφέροντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αχαΐας Κώστας Μάρκου, ο οποίος τόνισε ότι απέναντι στην άτεγκτη και ανελέητη πολιτική της Κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει να αντιπαραθέσει τις προγραμματικές του θέσεις,  που προτείνουν μια συνολική ρύθμιση του εργατικού πλαισίου προς όφελος των εργαζομένων.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και παρεμβάσεις των συμμετεχόντων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο γεν. γραμματέας και η ταμίας του Εργατικού Κέντρου Αιγίου κ.κ. Παναγιώτης Καυκάς και Μαρία Κοντεσοπούλου, η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κ. Γιώτα Παναγοπούλου, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων της περιοχής και πλήθος συμπολιτών μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις