Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς εκτιμούν επιχειρηματίες της εστίασης τα αυριανά μέτρα

Πάτρα: Πώς εκτιμούν επιχειρηματίες της ε...

Μίλησαν στο thebest.gr καλοί γνώστες με πείρα στο κομμάτι της εστίασης όπως οι Δημήτρης Φάκαλος και Γιώργος Χρυσανθόπουλος

Τρία νέα σήματα αλλά και μέτρα και πρόστιμα μπαίνουν στη ζωή μας και δη στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, από αύριο Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και θα ισχύσουν έως τις 31 Αυγούστου 2021.

Το πρώτο αφορά στον «Χώρο Covid Free» και με το συγκεκριμένο σήμα θα πιστοποιείται ότι όλοι οι εισερχόμενοι στον χώρο θα έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης. Το δεύτερο σήμα αφορά στο «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό» και θα τοποθετείται σε καταστήματα όπου επιβεβαιωμένα έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό που εργάζεται, και τέλος είναι το σήμα που θ’ αφορά στον «Μεικτό χώρο», όπου οι εισερχόμενοι θα πρέπει να είναι ή εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό τεστ Covid (72 ωρών για PCR/μοριακό ή 48 ωρών για rapid test).

Το thebest.gr απευθύνθηκε σε έμπειρους επαγγελματίες της εστίασης στην Πάτρα όπως είναι ο Δημήτρης Φάκαλος με πολύχρονη παρουσία στο κομμάτι της εστίασης και του κέτερινγκ και ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος του Distinto, από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα στέκια της πόλης, στο κέντρο και στο Ρίο.

Ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος μας είπε πως αντιδράσεις θα υπάρξουν σίγουρα κατά την επιβολή και εφαρμογή των νέων αυτών μέτρων. «Ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο προβληματικό μέτρο για τις επιχειρήσεις εστίασης και πως τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Θεωρώ πως ειδικά τις πρώτες μέρες θα υπάρξει αναστάτωση και αντιδράσεις από τον κόσμο, αλλά ειλικρινά θέλω να πιστεύω πως θα είναι το τελευταίο μέτρο πίεσης προς εμάς. Η “παγίδα” είναι η μεταβατικότητα που έχουν αυτά τα μέτρα της κυβέρνησης για τους εσωτερικούς χώρους στα μαγαζιά μας, μιας και αφορούν χρονικό διάστημα του ενάμιση μήνα (έως τις 31 Αυγούστου) και ενδεχομένως είναι σαν μία πρόβα για το τι θα γίνει το χειμώνα. Δυστυχώς όμως πάντα υπάρχει και το χειρότερο σενάριο που είναι να ξανακλείσουν οι επιχειρήσεις μας, κάτι που θα αποτελέσει την “ταφόπλακα” των μαγαζιών μας. Ο διχασμός πιθανόν να συνεχιστεί γιατί αν τώρα νιώθει να στερείται της ελευθερίας του ο ανεμβολίαστος πελάτης με τον εμβολιασμένο να έχει πάρει την απόφαση και το ρίσκο του, στην πορεία το ίδιο θα νιώσει και ο εμβολιασμένος αν τα πράγματα χειροτερέψουν ξανά και χρειαστεί να κλείσουν οι επιχειρήσεις μ' ένα νέο λοκντάουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσανθόπουλος που δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.   

Ο Δημήτρης Φάκαλος από την πλευρά του ανέφερε στο thebest.gr πως πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. «Το κράτος έκανε ότι δεν είχε κάνει πιο πριν, αποφάσισε αυτό και πήρε την ευθύνη της απόφασής του μιας και πριν από 2-3 εβδομάδες είχε απευθυνθεί στους επιχειρηματίες της εστίασης για να βρουν λύση. Θεωρώ πως έκανε καλά και δεν πέταξε το μπαλάκι σε εμάς τους επιχειρηματίες, ωστόσο πλέον καλούμαστε να εργαστούμε ουσιαστικά με το 35% της πελατείας, τουτέστιν τους εμβολιασμένους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρέες, όπου κάποιοι δεν θα είναι εμβολιασμένοι και δεν θα είναι δυνατόν, και δεν θα θέλουν να διασπαστούν.

Οι κλειστοί λοιπόν χώροι ανοίγουν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, ενώ όλοι θα πρέπει να είναι καθήμενοι. Στους δε μεικτούς εξωτερικούς χώρους θα χρειάζεται να τηρούνται οι αποστάσεις, και λόγω της ζέστης και του καλοκαιριού, σίγουρα οι ανοικτοί χώροι είναι σε πλεονεκτική θέση, ενώ θα πρέπει να πούμε πως και ο Δήμος έχει ατελώς παραχωρήσει σε επιχειρηματίες τη δυνατότητα να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους σε επιπλέον τετραγωνικά μέτρα. Δεν θα λυθούν εύκολα πάντως τα πράγματα και ενδεχομένως θα βρεθούν κάποιοι που δεν θα τηρήσουν τον κανόνα, αλλά και το κράτος χρειάζεται να εφαρμόσει τα μέτρα και τους κανόνες σε όλους τους τομείς και να μην εξαντλεί την αυστηρότητά του στα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ, όταν την ίδια ώρα αφήνει να συγκεντρώνονται κατά εκατοντάδες οι νέοι στην Πλαζ για παράδειγμα ή στον Φάρο ή στο πανεπιστήμιο και αλλού. Το κράτος λοιπόν να εφαρμόσει το νόμο και τους κανόνες σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής», ανέφερε ο κ. Φάκαλος στο thebest.gr.

Ρεπορτάζ - κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις