Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Αλεξανδράτου στην αίθουσα τέχνης Παλίσσανδρος

Έκθεση ζωγραφικής της Ελευθερίας Αλεξανδ...

Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου

Την έκτη έκθεση ατομική της έκθεση πραγματοποιεί η ζωγράφος Ελευθερία Αλεξανδράτου, στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας Τέχνης ΠΑΛΙΣΣΑΝΔΡΟΣ, στην οδό Ερμού 8, στην Πάτρα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 8.30 μ. μ. και θα διαρκέσει ως το Σάββατο 16 Απριλίου.

Η Ελευθερία Αλεξανδράτου, ωριμότερη μετά από 5 ατομικές εκθέσεις και 7 συμμετοχές σε ομαδικές, παρουσιάζει στο πατρινό κοινό την τελευταία δουλειά της, εμμένοντας στα βασικά στοιχεία που συγκροτούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της τέχνης της: εξπρεσιονιστικά τοπία και μορφές, διαρκής πειραματισμός με το φως και το σκοτάδι, ταξίδι της φαντασίας και του συναισθήματος με όχημα μια πανδαισία χρωμάτων. Η έμπνευσή της στηρίζεται στα αστείρευτα κοιτάσματα του ονείρου και του εσωτερικού κόσμου, η απόδοση του καλλιτεχνικού της οράματος στην εναλλαγή αφαιρετικών σχημάτων και αναγνωρίσιμων μορφών. Η Άνοιξη είναι το φυσικό πλαίσιο μιας δουλειάς στην οποία η ελπίδα και η ερωτική διάθεση εκφράζονται κυρίως μέσα από την διαίσθηση και την ένταση των χρωμάτων.

Περισσότερα στοιχεία για την καλλιτεχνική πορεία της ζωγράφου.

Η Ελευθερία Αλεξανδράτου γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα εφηβικά της χρόνια στην Κεφαλονιά. Πραγματοποίησε  σπουδές της στο σχέδιο και την ενδυματολογία θεάτρου, μαθήτευσε και επηρεάστηκε από τον Ιταλό ζωγράφο Franco Valla. Mε τον ερχομό της στην Πάτρα αφοσιώθηκε στη ζωγραφική, διαμορφώνοντας το προσωπικό της ύφος.

Έχει πραγματοποιήσει από το 1995, πέντε, ως τώρα, ατομικές εκθέσεις και επτά συμμετοχές σε ομαδικές, στην Πάτρα, την Αθήνα, την Ιθάκη. Το 2009 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Αυτή τη φορά να  μην ξεχάσουμε – μια Καμένη Έκθεση» στο Ελληνικό Σπίτι, στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture