Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νομαρχιακή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ: Εφιάλτης στο Τμήμα Εσωτερικών της αστυνομίας για την 18χρονη θύμα βιασμού

Νομαρχιακή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ: Εφιάλτης στο Τ...

Η κοπέλα βρίσκεται όμηρη στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων σαν να έχει διαπράξει η ίδια το αδίκημα, με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπ. Προστασίας του Πολίτη & του ίδιου του Πρωθυπουργού

Το Τμήμα Ισότητας Φύλου/Φεμινιστικής Πολιτικής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση του για το θέμα της 18χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα απαγωγής, βιασμού και πορνείας στην Ηλιούπολη, στην Αθήνα, αναφέρει τα εξής:

Η 18χρονη, που δραπέτευσε το Σάββατο μετά από ένα μήνα απαγωγής, βιασμού και εξαναγκαστικής πορνείας από αστυνομικό, ενώ από τα έντεκα χρόνια της, υπήρξε συστηματικά θύμα βιασμού από τον πατέρα της, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την κορυφή του πατριαρχικού συστήματος. Ψυχικά ακρωτηριασμένη, στερούμενη αισθημάτων εμπιστοσύνης, αγάπης, ελπίδας, σαν ζωντανή νεκρή, καλείται επιπλέον να βιώσει έναν κρατικό μηχανισμό καφκικού χαρακτήρα.

Σε συνέχεια της δράσης των κακοποιητών της, οι αστυνομικές αρχές την κρατούν με βασανιστικό τρόπο κατά παράβαση της αυτονομίας της και κάθε δικονομικής αρχής, εντός ενός κράτους δικαίου. Της απαγορεύουν να έρθει σε επικοινωνία με την δικηγόρο της, δεν της επιτρέπουν να υποβάλει μήνυση και δεν της δίνεται η δυνατότητα ,με κίνδυνο την φθορά αποδεικτικών στοιχείων, να προβεί σε ιατροδικαστική εξέταση άμεσα. Βρίσκεται όμηρη στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, σαν να έχει διαπράξει η ίδια το αδίκημα, με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Το γεγονός ότι το 18χρονο θύμα σειράς κακουργημάτων οδηγείται από το πρωί, τραυματισμένο και σοκαρισμένο, ως μαριονέτα σε μια ακατανόητη διαδικασία, υπονοεί συγκάλυψη και επιτείνει την αδικία, τον παραλογισμό και το αδιέξοδο. Το θύμα υποβάλλεται σε έναν ατέρμονο εφιάλτη μέσα από κανόνες που δε βγάζουν το ελάχιστο νόημα αλλά μόνο σκοπιμότητα. Η αντιμετώπιση του συστήματος ως αναγκαίου και των αποφάσεων των οργάνων του σχεδόν ως θεϊκών, έχει σαν μοναδικό σκοπό να της ρουφήξει όση ζωτική πνοή της έχει απομείνει και να την κατατροπώσει.

Η ουσία παραμένει λυπηρά ξεκάθαρη: Πρέπει να σωπάσει. Η κυβέρνηση δεν παραστέκει απλά υπόλογη, αλλά βρίσκεται εξοργιστικά συμμέτοχη και πρέπει να λογοδοτήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις