Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλιούπολη: Υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυψης στην υπόθεση της 19χρονης, θύματος βιασμού και trafficking

Ηλιούπολη: Υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυ...

Ερωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην 19χρονη που κατήγγειλε πως είναι θύμα κακοποίησης και trafficking- Οι δικηγόροι της δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί της

Σημαντικά ερωτήματα προκύπτουν από τη στάση της αστυνομίας απέναντι στην 19χρονη που κατήγγειλε ότι αστυνομικός την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε και πως ο πατέρας της την κακοποιούσε από τα 11 της χρόνια. Η μη άμεση σύλληψη του αστυνομικού, η καθυστερημένη μεταφορά της 19χρονης στο Νοσοκομείο και η επί ώρες κράτησή της στο Εσωτερικών Υποθέσεων χωρίς να της επιτραπεί η επικοινωνία με τους δικηγόρους, προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αφήνει ευνότητες υπόνοιες για απόπειρα συγκάλυψης.

Οι δύο κατηγορούμενοι είναι, πλέον, αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, ωστόσο, από χθες το βράδυ και τις καταγγελίες της συνηγόρου της άτυχης κοπέλας, Αντωνίας Λεγάκη

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σε πρώτο χρόνο και ενώ ο φερόμενος ως βασανιστής της 19χρονης βρισκόταν στα χέρια της αστυνομίας, δεν είχε προχωρήσει η σύλληψή του, παρ' ότι ο νόμος αναφέρει πως όταν καταγγέλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα, όπως κατήγγειλε από το Σάββατο η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη.

Στην συνέχεια και ενώ η κοπέλα χρειαζόταν ιατρική φροντίδα, δεν διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Λεωφόρο Κηφισίας αφού ο φερόμενος ως θύτης είναι αστυνομικός.

Καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της

Μιλώντας στο NEWS 24/7 επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με την κα Λεγάκη η οποία ανέφερε ότι με τον συνάδελφό της κ. Μυκονιάτη βρισκόταν έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων, περιμένοντας ειδοποίηση των αστυνομικών και ενώ η πελάτισσά της κατέθετε.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός αυτό, καθώς οι αστυνομικοί του ΑΤ Ηλιούπολης, όπου αρχικά είχε μεταφερθεί η κοπέλα, δεν της πήραν γραπτή κατάθεση.

Στους δύο δικηγόρους δεν επτράπη, μάλιστα, να έχουν επαφή με την 19χρονη ούτε και την νύχτα του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο νοσοκομείο "Γεννηματάς", προκειμένου να εξεταστεί και να φροντιστούν τα τραύματά της.

Αντίστοιχη ήταν η συμπεριφορά των αστυνομικών και ενώ η κοπέλα βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου και πάλι δεν επετράπη στους δικηγόρους να την δουν, με την κ. Λεγάκη να καταγγέλλει ότι πρόκειται για συμπεριφορά που συνηθίζεται απέναντι σε κρατούμενους και όχι σε καταγγέλλοντες.

Μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, οι δικηγόροι της νεαρής δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ή την κατάστασή της, όπως ανέφερε η κ. Λεγάκη σε νεότερη επικοινωνία με το NEWS 24/7.

"Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα καταγγέλλων να μην έχει επικοινωνία με τους δικηγόρους του για περισσότερες από 24 ώρες", τόνισε η δικηγόρος.

ΕΛΑΣ: Αδιάβλητη η λειτουργία των Εσωτερικών Υποθέσεων

Ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά την οργή που προκάλεσε η στάση της ΕΛΑΣ απέναντι στην 19χρονη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

"Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος - πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς", προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας".

Πολιτική αντιπαράθεση

Απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το περιστατικό με την 18χρονη που κρατούνται από την ΕΛ.ΑΣ, ζητά με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε. Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα».

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι «προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι χθεσινοί χειρισμοί της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση της 18χρόνης που κατήγγειλε την κακοποίηση της από συνάδελφο τους αστυνομικό, ο οποίος την κρατούσε παρά τη θέληση της και την εξέδιδε».

Προσθέτει ότι, «η κοπέλα αφού κατήγγειλε το περιστατικό αντί οδηγηθεί σε νοσοκομείο και ιατροδικαστή, κρατήθηκε για αρκετές ώρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε κακή ψυχοσωματική κατάσταση και χωρίς να της επιτραπεί η πρόσβαση σε συνήγορο, ως είχε δικαίωμα. Ενώ ο δράστης, προσήχθη χωρίς να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη διαδικασία του αυτοφώρου».

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει επίσης τον προβληματισμό του επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. και δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για την πιθανή προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού, η οποία απετράπη, χάρη στην μαχητική παρουσία φεμινιστικών οργανώσεων έξω από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων».

«Τι είδους μηνύματα στέλνει η ΕΛ.ΑΣ. σε θύματα σεξουαλικής και όχι μόνο κακοποίησης, ώστε να βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά τους όταν τα αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο;», διερωτάται το ΜέΡΑ25 και υπογραμμίζει: «Αναμένουμε πλήρεις, διαφανείς και ξεκάθαρες εξηγήσεις από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν, αλλά πρωτίστως, υπάρχει μια βασανισμένη κοπέλα που χρειάζεται άμεση φροντίδα και κυρίως προστασία: Πρέπει η κοπέλα να μεταφερθεί άμεσα σε ασφαλή δομή φιλοξενίας όπου θα της παρασχεθεί όλη η απαιτούμενη στήριξη για να λάβει τέλος η κόλασή της».

Η απάντηση της ΝΔ

Στην πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αποδίδει το κόμμα, τις προσωπικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του, ως απάντηση σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του γνωστού για τις επιθέσεις λάσπης σε βάρος του πρωθυπουργού και της συζύγου του, κ. Βαξεβάνη, επανέρχεται για πολλοστή φορά και "ξαναζεσταίνει" ένα πολυπαιγμένο σενάριο γεμάτο μυθεύματα και ψέματα, που αφορά την αγορά του σπιτιού στη Γαλλία. Είναι προφανές ότι ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη για την πρόταση παραπομπής του Νίκου Παππά, ορισμένοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους. Μεταξύ αυτών και ο κ. Βαξεβάνης ο οποίος κατέχει περίοπτη θέση στην πρόταση της Επιτροπής για τον τρόπο με τον οποίο πέρασε στα χέρια του η εφημερίδα Documento και με βάση την πρόταση της πλειοψηφίας πρέπει μετά τη συζήτηση της Τετάρτης να αποτελέσει και αντικείμενο ελέγχου της δικαιοσύνης.

Στην απελπισία του ο κ. Βαξεβάνης επαναφέρει στο προσκήνιο ένα ανύπαρκτο θέμα το οποίο έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες αρχές (Δικαιοσύνη, ΚΕΦΟΜΕΠ και από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής στην οποία είχαν πλειοψηφία ανώτατοι δικαστικοί) κι έκριναν οριστικά ότι η αγορά του ακινήτου στο Παρίσι ήταν καθόλα νόμιμη. Ο ίδιος μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωτόδικα καταδικαστεί από τα αστικά δικαστήρια κατόπιν σχετικής αγωγής της κ. Γκραμπόφσκι για παρόμοια ψεύδη δημοσιεύματα.

Η νέα επιχείρηση λάσπης, το μόνο που δείχνει είναι η πολιτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ και των εντολοδόχων του, που διαρκώς αναζητούν σωσίβια σε προσωπικές επιθέσεις κατά του Πρωθυπουργού και της συζύγου του».

 

Με πληροφορίες από News247

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις