Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σχολιασμός θεμάτων Κοινωνιολογίας, από το Φροντιστήριο ΟΡΜΗ

Σχολιασμός θεμάτων Κοινωνιολογίας, από τ...

Δείτε αναλυτικά

 

Οι μαθητές του τομέα «Ανθρωπιστικών Σπουδών» της Γ’Λυκείου σήμερα (18.06.2021) εξετάστηκαν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας. Τα θέματα χαρακτηρίζονται βατά, διακρίνονται από σαφήνεια στη διατύπωση και καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος της διδακτέας ύλης. Οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές διεκδικούν το απόλυτο των βαθμών (ΑΡΙΣΤΑ), ενώ και οι πλημμελώς προετοιμασμένοι μαθητές μπορούν να διεκδικήσουν ικανοποιητικούς βαθμούς.

Αναλυτικότερα, Το θέμα Α, δηλαδή οι ερωτήσεις κλειστού τύπου, ήταν σαφώς διατυπωμένες, χωρίς παγίδες, αποτελούν χωρία του σχολικού βιβλίου, χωρίς περιθώρια σύγχυσης εννοιών. Το θέμα Β αφορά θεμελιώδεις και αναμενόμενες ενότητες των κεφαλαίων 1 και 7 αντίστοιχα. Το θέμα Γ μέσω σαφώς διατυπωμένων ερωτημάτων εξέταζε καίρια σημεία του κεφαλαίου 6. Τέλος, το θέμα Δ στα δυο πρώτα ερωτήματα (Δ1 και Δ2) αφορά βασικά σημεία του κεφαλαίου 3, χωρίς κάποια ιδιαιτερότητα στην διατύπωσή τους.Να επισημάνουμε παρόλα αυτά πως το ερώτημα Δ3 ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς αναφέρεται στην σχολή του κονστρουκτιβισμού(κεφάλαιο 1).

Πρόκειται για σημείο το οποίο δυσκολεύει αρκετούς μαθητές στην αποστήθιση κυρίως λόγω της εκφραστικής μορφής τους αλλά και την συνθετότητα των νοημάτων που πραγματεύεται. Καλά αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά