Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο... υπνάκος του κοπαδιού ελεφάντων που έχει διανύσει 500 χλμ σπέρνοντας... την καταστροφή!

Ο... υπνάκος του κοπαδιού ελεφάντων που ...

Μαγεύουν οι εικόνες

Ένα κοπάδι «περιπλανώμενων» ασιατικών ελεφάντων που έχει γίνει διάσημο στην Κίνα για το «επικό» (αλλά και καταστροφικό) ταξίδι του στη χώρα, καταγράφηκε από κάμερες να απολαμβάνει έναν υπνάκο ανάμεσα στα δέντρα, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το BBC, οι πρόσφατες βροχές επιβράδυναν την πορεία των 15 ελεφάντων, οι οποίοι έχουν καλύψει ήδη την απίστευτη απόσταση 500 χιλιομέτρων αφότου εγκατάλειψαν - για λόγους που παραμένουν άγνωστοι - το φυσικό τους ενδιαίτημα πριν από μερικούς μήνες. Έτσι τα χαριτωμένα παχύδερμα αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα και να ξεκουραστούν, και ο υπνάκος τους σε ένα δάσος στα περίχωρα της Κουνμίνγκ καταγράφηκε από το κρατικό κανάλι CCTV που παρακολουθεί το κοπάδι 24 ώρες το 24ωρο.

Τα πλάνα είναι πραγματικά μαγικά, ιδίως όταν ένα ελεφαντάκι, κουρνιασμένο ανάμεσα σε τρεις μεγάλους ελέφαντες, ξυπνά για λίγο, ανασηκώνει την προβοσκίδα και τα ποδαράκια του και μετά ξανακοιμάται.

Οι «ταξιδιάρηδες» ελέφαντες της Κίνας έχουν αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον του κοινού τους περασμένους μήνες, τόσο εξαιτίας των καταστροφών που σπέρνουν στο πέρασμά τους από χωράφια και κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Γιουνάν, όσο και λόγω του μυστηρίου που καλύπτει τους λόγους του ταξιδιού τους. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, η πορεία των ελεφάντων στη χώρα έχει προκαλέσει ζημιές ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Οι τοπικές Αρχές έχουν επιστρατεύσει 14 drones και περίπου 500 άτομα για να προστατεύουν το κοπάδι, να κλείνουν δρόμους διευκολύνοντας τη διαδρομή του, και να προσπαθούν να κατευθύνουν τους ελέφαντες νοτιοδυτικά, σύμφωνα με το CGTN.

To κοπάδι αριθμεί 15 ελέφαντες, συμπεριλαμβανομένων τριών μικρών. Ένα από τα αρσενικά έχει «ξεκόψει» και αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου 4 χλμ από τα άλλα μέλη του κοπαδιού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική της Γιουνάν που καταγράφει τις κινήσεις των «ταξιδιωτών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις