Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΕΚΠΑ: «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»- Καταγγέλλουν καθηγητή των ΜΜΕ για σεξουαλική παρενόχληση

ΕΚΠΑ: «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας πε...

«Η υπόθεση είναι στο Πειθαρχικό» τόνισαν οι Μαρία Γεωργακοπούλου και Ιωάννα Καρδούλια

Την απομάκρυνση καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ, ζητά ο Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής, λόγω σωρείας καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και παραβατική και σεξιστική συμπεριφορά από μέρους του εν λόγω καθηγητή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί, ο καθηγητής παρενοχλούσε σεξουαλικά τις φοιτήτριες και τους έκανε ανήθικες προτάσεις για να ενδώσουν, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά τους.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, μίλησαν το πρωί η Μαρία Γεωργακοπούλου, απόφοιτη και η Ιωάννα Καρδούλια, φοιτήτρια του Τμήματος, περιγράφοντας την υπόθεση, αλλά και το τι ζητά οι Φοιτητικός Σύλλογος.

«Η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Πρόκειται για καθηγητή του Τμήματος, ο οποίος ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ, δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις», αναφέρει αρχικά η κ. Γεωργακοπούλου και εξηγεί ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά, τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές», ενώ όπως υπογράμμισε «η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό».

Σε ερώτηση για το πόσο καιρό συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά, η απόφοιτη του Τμήματος, σημείωσε ότι «από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, υπάρχουν καταγγελίες που αυτά που περιγράφουν έγιναν μέχρι και πριν δέκα χρόνια», ενώ, όπως είπε, «η ΕΔΕ ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια, που υπήρξαν και οι έγγραφες καταγγελίες».

Σύμφωνα με την κ. Καρδούλια, «στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας», ενώ όπως τόνισε «το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα», με την κ. Γεωργακοπούλου να συμπληρώνει ότι «στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες».

Οι φοιτήτριες, τέλος, έκλεισαν λέγοντας «ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις φοιτήτριες που κατήγγειλαν τέτοια περιστατικά και σε όσους κατήγγειλαν περιστατικά bullying και σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και σε όσους -φοιτητές και καθηγητές- που δεν φοβήθηκαν ούτε στιγμή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις