Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο Κέντρο Ορθοδοντικής Θεραπείας Ortho Clinic του Ηλία Κυριόπουλου

Μπήκαμε στο ολοκαίνουργιο Κέντρο Ορθοδον...

Το χαμόγελο είναι δύναμη

Το χαμόγελο είναι δύναμη, συχνά δε και το πιο αποτελεσματικό όπλο στον τομέα της προσέγγισης και της επικοινωνίας. Στην εποχή των social media, του instagram και της κυριαρχίας της εικόνας που αυτό έφερε μαζί του, ένα πλατύ φωτεινό χαμόγελο, δεν είναι απλώς επιθυμία, αλλά ζητούμενο. Γεγονός που καταγράφεται πλέον στις λίστες με τα ραντεβού των ορθοδοντικών, οι οποίες όλο και μακραίνουν καθώς η επιστήμη έχει βρει τις απαντήσεις για την επίλυση προβλημάτων ανεξαρτήτως ηλικίας, ανοίγοντας το δρόμο για την διόρθωση ατελειών και την "απογείωση" της στοματικής μας εικόνας.

O ειδικός oρθοδοντικός Ηλίας Κυριόπουλος (DDS, MSc. Orth, Ειδικευθείς στην Ορθοδοντική Ενηλίκων) ιδιοκτήτης του Κέντρου Ortho Clinic και οι συνεργάτες του δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχουμε πλέον κάτι που πριν από χρόνια έπρεπε να αποκλείσουμε από την ατζέντα των επιδιώξεών μας. Να αλλάξουμε τη στοματική μας εικόνα σε όποια ηλικία και αν βρισκόμαστε.

To εξειδικευμένο Κέντρο Ορθοδοντικής Θεραπείας Ortho Clinic, το οποίο μετακόμισε πρόσφατα σε έναν σύγχρονο καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο πολλών τετραγωνικών στην οδό Αγίου Νικολάου 53, λειτουργεί αποκλειστικά ως ορθοδοντικό ιατρείο προσφέροντας ορθοδοντικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, αντιμετωπίζοντας όλο το εύρος των ορθοδοντικών, σκελετικών και λειτουργικών προβλημάτων του στοματογναθικού συστήματος.  

Εφαρμόζει τις τελευταίες τεχνικές και μεθόδους που χρησιμοποιούνται διεθνώς στην ορθοδοντική επιστήμη, διαθέτοντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό & δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης.  

Επιπλέον, το ιατρικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο στη διάγνωση και αντιμετώπιση παθήσεων της Κρατοφογναθικής Άρθρωσης καθώς και στη θεραπεία της Άπνοιας Ύπνου.

Το ιατρείο ασχολείται αποκλειστικά με την ορθοδοντική θεραπεία παιδιών και ενηλίκων.

Τι είναι η ορθοδοντική

Η ορθοδοντική ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία ανωμαλιών σύγκλισης των δοντιών και των γναθών. Είναι η  παλαιότερη ειδικότητα της οδοντιατρικής, με σημείο επιστημονικής εκκίνησης τον  19ο αιώνα, οπότε και άρχισε να εξελίσσεται σταδιακά στην Αμερική και να διδάσκεται στις Πανεπιστημιακές Σχολές.

Η σύγχρονη ορθοδοντική εξασφαλίζει την υγεία δοντιών και ούλων, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και εδραιώνει την αυτοπεποίθηση που χαρίζει ένα υπέροχο χαμόγελο.. 

 

Η θεραπεία στα παιδιά

Η ηλικία έναρξης θεραπείας σε ένα παιδί  εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περίπτωσης. Σήμερα, υπάρχει η γενική εντύπωση πως ένα παιδί για να επισκεφθεί έναν ορθοδοντικό, χρειάζεται να έχει “αλλάξει” όλα τα δόντια του, γύρω στα 11-12 χρόνια.

Πολλές φορές, όμως, υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν νωρίτερα, ώστε να προλάβουμε την επιδείνωσή τους.    

Η Αμερικάνικη Ορθοδοντική Εταιρεία, συστήνει να επισκέπτεται κάθε παιδί ένα ορθοδοντικό, στην ηλικία των 7 ετών, εκτός αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα νωρίτερα.     

Στην ηλικία αυτή το παιδί διαθέτει αρκετά μόνιμα δόντια, ώστε ο ορθοδοντικός να είναι σε θέση να διαγνώσει προβλήματα της ανάπτυξης των γνάθων και της ανατολής των δοντιών. Η ορθοδοντική εξέταση, μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική, αφού πολλές φορές η έγκαιρη διάγνωση και επέμβαση καθιστά την θεραπεία ευκολότερη και για τον ασθενή αλλά και για τον ιατρό.

 

Η αισθητική και η υγεία για τους ενήλικες

Το πλεονέκτημα του να έχει κανείς ίσια δόντια ξεπερνάει τα όρια της καλής εμφάνισης. Τα στραβά δόντια, ευνοούν την κατακράτηση τροφών και οδοντικής πλάκας αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας, ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας. Επίσης, οι διάφορες δυσαρμονίες στη σχέση των γναθών επιφέρουν δυσκολίες στη μάσηση, ενοχλήσεις στις αρθρώσεις ενώ αρκετά συχνά επηρεάζουν και την ομιλία.  

Με την ορθοδοντική θεραπεία καθοδηγείται η  αρμονική ανάπτυξη των γνάθων, αποκαθίσταται η καλή επαφή των δοντιών κατά τη μάσηση, απομακρύνονται οι παράγοντες που δυσκολεύουν το σωστό βούρτσισμα των δοντιών.

 

Οι ορθοδοντικές παρεμβάσεις και η περίοδος του κορωνοϊού

Η περίοδος του κορωνοϊού λειτούργησε ως ώθηση για θεραπείες ορθοδοντικής καθώς η μάσκα βοηθά στην επίλυση του αισθητικού μέρους μέχρι την αποκατάσταση. Η μοναδική προϋπόθεση που απαιτείται για έναν ενήλικα για να ακολουθήσει ορθοδοντική θεραπεία είναι η υγεία των δοντιών και του περιοδοντίου και η άψογη στοματική υγιεινή.    

 

Η αόρατη ορθοδοντική

Καθώς στους ενήλικες  παράλληλα με τη θεραπεία αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική το  Κέντρο προσφέρει  τη δυνατότητα για αόρατη ορθοδοντική.

Πρόκειται  για την γλωσσική τεχνική στην οποία η θεραπεία είναι «αόρατη» γιατί η τοποθέτηση των αγκίστρων γίνεται στην εσωτερική επιφάνεια των δοντιών, με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου ορατά. Τα δόντια μετακινούνται, το χαμόγελο βελτιώνεται διαρκώς και κάνεις δεν γνωρίζει ότι αυτός που έχει απέναντι του φοράει σιδεράκια.

 

Η βελτίωση προβλημάτων στους ενήλικες

Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ της θεραπείας του ενήλικα και του παιδιού. Η μόνη διαφορά είναι ότι στους ενήλικες δεν μπορεί να αλλάξει η σχέση των γνάθων, δηλαδή να επιτευχθούν  σκελετικές μεταβολές. Τα δόντια μπορούν να μετακινηθούν  ανεξαρτήτως ηλικίας. Η μόνη διαφορά είναι ότι η αποκατάσταση στους ενήλικες είναι περισσότερο χρονοβόρα.

 

Η  Θεραπεία της Άπνοιας Ύπνου

Ο ορθοδοντικός προχωρά στη διάγνωση και διερεύνηση των ανατομικών και μορφολογικών χαρακτηριστικών της κεφαλής και του τραχήλου μέσω ειδικών ακτινογραφικών εξετάσεων που σχετίζονται με την δημιουργία υπνικής άπνοιας και ακολούθως παραπέμπει τους ασθενείς  σε εξειδικευμένη κλινική».  

 

Info

Ortho Clinic - Κυριόπουλος Ηλίας

Αγίου Νικολάου 53 - Πάτρα, Τ.: 2610 220514

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being