Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγυρίζουν Πέμπτη και Παρασκευή οι ναοί Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σε Αρόη και Αγυιά

Πανηγυρίζουν Πέμπτη και Παρασκευή οι ναο...

Στο ναό στην Αγυιά ανήμερα την Παρασκευή 21/5/2021 το πρωί τη Θεία λειτουργία θα τελέσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Κάθε χρόνο στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης και τους ονομάζει Ισαποστόλους για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφεραν στον Χριστιανισμό. Αξίζει να τονιστεί πως η βασιλομήτωρ Αγία Ελένη βρήκε τον Τίμιο Σταυρό του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους και χρηματοδότησε την ανέγερση χριστιανικών ναών σε πολλά μέρη της αυτοκρατορίας.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού αποτελεί ο ιερός ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αγυιά όπου την παραμονή, την Πέμπτη 20/5/2021 στις 11 το πρωί θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας των Αγίων και η έναρξη του προσκυνήματος από τους πιστούς ενώ θα γίνει και δέηση. Θ’ ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και στις 10 το βράδυ ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου, πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το πρωί της Παρασκευής 21/5 θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο και στις 7 το απόγευμα μεθέορτος εσπερινός και ιερά παράκληση μετά Θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κωτσάκη, ηγούμενο της ιεράς μονής Ομπλού.

Την Κυριακή 23/5/2021 το πρωί στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα τελεστεί κτητορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αοιδίμων ιερέων, κτητόρων και ενοριτών, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Παπασταύρου, ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πατρών.

Στην ενορία του ι.ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αρόη, θα τελεστεί την Πέμπτη 20/5/2021 στις 19.00 πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και στις 22.00 θα τελεστεί ιερά αγρυπνία μετά Θείου κηρύγματος ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Παναγιώτη Ρόδη, ο οποίος είναι προϊστάμενος στον ι. ν. Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα.

Την Παρασκευή 21/5 το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία, στις 7 το απόγευμα ιερά παράκληση και κτητορικό μνημόσυνο ενώ τέλος την Κυριακή 23/5 από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στο ενοριακό κέντρο.

Ακόμα πανηγυρίζει και ο ιερός ναός στα Ροίτικα Πατρών. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις