Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο Πειθαρχικό η γυναικολόγος που καλούσε τον κόσμο να πει «όχι στα εμβόλια»

Στο Πειθαρχικό η γυναικολόγος που καλούσ...

Κλήθηκε να απολογηθεί

Κλήση για να απολογηθεί στις 10 Ιουνίου στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την αντιδεοντολογική της συμπεριφορά απέναντι στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, έλαβε πριν από λίγες ώρες η γυναικολόγος Κωνσταντίνα Καρβέλλα από την Λάρισα, που με τις παρακινδυνευμένες τοποθετήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβόλιου κατά της Covid-19, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η γιατρός με τις αναρτήσεις της έχει προβεί σε μια σειρά παραπτωμάτων.

«Κίνησα την διαδικασία της ποινικής της δίωξης. Ήδη της έχει επιδοθεί από τον δικαστικό επιμελητή η κλήση με τις παραβάσεις των νόμων που έκανε. Είναι κλήση σε απολογία ενώπιον του προέδρου, που είναι το πρώτο στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας. Κατά την απολογία την δεν περιμένουμε σε καμία περίπτωση ν ακούσουμε τις απόψεις της. Είναι κλήση σε απολογία στην αντιδεοντολογική της συμπεριφορά και στις παραβάσεις του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Έχει 15 μέρες μπροστά της να ετοιμάσει την απολογία της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα όσα υποστήριξε η γιατρός είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας: «Αυτό που έπραξε είναι πειθαρχικό παράπτωμα έτσι κι αλλιώς, ενώ τα όσα επικαλείται είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν αρκείται μόνο στο να είναι αρνήτρια του εμβολιασμού, αλλά διατυπώνει και μια σειρά από απόψεις για τις παρενέργειες του εμβολίου που δεν στέκουν και που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Όποιος κάνει λέει το εμβόλιο δεν θα μπορεί να τεκνοποιήσει ή ότι παρεμβαίνει στο dna τι είναι αυτά».

«Οι αρνητές την υποστηρίζουν. Όλες αυτές τις ώρες έχουμε δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις από άτομα που λένε πως “καλά τα λέει η γιατρός”. Όλοι αυτοί μπορεί να είναι βαλτοί από την ίδια ή αυτόκλητοι που θέλουν να την υποστηρίξουν. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιες φωνές να παραπλανούν τον κόσμο» συνέχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην ανάρτησή της, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ της και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, η γυναικολόγος αναφερόταν σε μεγάλες παρενέργειες από τον εμβολιασμό, σημειώνοντας πως ενάντια στον κορωνοϊό υπάρχουν θεραπείες οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Στην συνέχεια μιλούσε για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και παρακινούσε τον κόσμο να «είναι γενναίος» σημειώνοντας πως «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια». Έκλεινε δε λέγοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση» και τονίζοντας πως... «η Γη φτάνει για όλους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις