Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Έρχονται 48 δόσεις για τα "κορωνοχρέη"- Κλείνουν τον κύκλο τους οι αναστολές συμβάσεων

Έρχονται 48 δόσεις για τα "κορωνοχρ...

Αναμένονται ανακοινώσεις

Νέα ρύθμιση χρεών για τα χρέη της πανδημίας σε περισσότερες δόσεις από τις 24-48 που προβλέπονται από 1-1-2022 ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίώσε τις σχετικές πληροφορίες χωρίς όμως να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του.

 

Τουρισμός και καταθέσεις κρίνουν την πορεία της οικονομίας
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουρισμός και καταθέσεις θα κρίνουν τους επόμενους μήνες της οικονομίας. Ο τουρισμός είναι η μεγάλη αβεβαιότητα καθώς ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες.

Στο πρόγραμμα σταθερότητας που απεστάλη στην Κομισιόν έχουν προβλεφθεί τουριστικά έσοδα 40-45% των εσόδων του 2019.  Εάν τα έσοδα αυτά αποδειχθούν αυξημένα κατά 10 μονάδες, τότε αυτή και μόνο η εξέλιξη σημαίνει μια έξτρα μονάδα στο ΑΕΠ.

Στον αντίποδα, θετικό σημάδι είναι οι επιπλέον καταθέσεις  ύψους 24 δισ. ευρώ καθώς εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν σε αύξηση της  κατανάλωσης. Αισιοδοξία προκαλούν τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τα οποία δείχνουν ότι η οικονομία έχει αρχίσει ήδη να ανακάμπτει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το οικονομικό επιτελείο δείχνουν άνοδο ηλεκτρονικών συναλλαγών κατά 15% περίπου τον Απρίλιο εν συγκρίσει με το 2020, αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Οι περισσότεροι κλάδοι έχουν πάει καλά εκτός από τα ξενοδοχεία.

Κλείνουν τον κύκλο τους οι αναστολές συμβάσεων
Από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι οδεύουμε προς ομαλοποίηση της κατάστασης της οικονομίας και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας κλείνουν τον κύκλο τους.

Εντός των επομένων εβδομάδων ενεργοποιούνται τα μέτρα κάλυψης παγίων δαπανών μέσω πιστωτικών φόρων και εισφορών όπως και η ενεργοποίηση πιστωτικών σημειωμάτων για τους λήπτες ενισχύσεων στο πλαίσιο των τριών πρώτων κύκλων επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι θα επιλέξουν έξτρα ρευστότητα έως το τέλος του έτους αντί για «κούρεμα» οφειλών έως και 50%.

Mέσα στο καλοκαίρι, όπως αναφέρει το imerisia.gr θα ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στην οποία πρέπει να προχωρήσει  η ΑΑΔΕ ώστε να  προσαρμοστεί και ο ΕΝΦΙΑ  από την 1-1-2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις