Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τον Άγιο Θεράποντα τίμησαν το πρωί της Παρασκευής στο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"

Τον Άγιο Θεράποντα τίμησαν το πρωί της Π...

Στην Θεία λειτουργία χοροστάτησε και μίλησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν ότι το παρεκκλήσι στον περίβολο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» είναι αφιερωμένο εκτός από τον Άγιο Χαράλαμπο και στον Άγιο Θεράποντα τον ιερομάρτυρα, η μνήμη του οποίου τιμάται από την εκκλησία μας στις 14 Μαΐου. Έτσι την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 το πρωί στο παρεκκλήσι τελέστηκε Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο αναφερόμενος στον Άγιος Θεράποντα που είναι Μικρασιάτης άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησιας και έζησε τον 7ο με αρχές του 8ου αιώνα μ. Χ., περιόδευσε ιεραποστολικά τη Μικρά Ασία και αργότερα έγινε επίσκοπος Κύπρου.

Την αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν έστω για λίγο πολλοί από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπως και συγγενείς ασθενών και πήραν ευλογία και δύναμη. Κατά την χριστιανική παράδοση ο Άγιος Θεράπων επιτέλεσε πολλά θαύματα και το κυριότερο ήταν η ανάσταση του γιου μια εβραίας γυναίκας. Υπάρχει επίσης και ομώνυμο χωριό στην Κύπρο.  

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που είναι και βοηθός του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 το πρωί θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών και την Κυριακή 16 Μαΐου 2021, των Μυροφόρων το πρωί θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Ζαβλάνι της Πάτρας όπου και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Όσο για την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 το πρωί ο κ. Χρύσανθος θα προεξάρχει στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Βραχνείκων Πατρών επί τη Εορτή του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις