Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Eurovision: Ο νικητής θα μιλάει γαλλικά, ενώ ήδη χειροκροτείται το attitude τύπου Lizzo

Eurovision: Ο νικητής θα μιλάει γαλλικά,...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τα φαβορί Μάλτα, Γαλλία, Ελβετία «διαφέρουν» και αναδεικνύουν κοινωνικά μηνύματα, όπως η γυναικεία ενδυνάμωση

To άλλο Σάββατο 22 Μαίου θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ο μεγάλος τελικός της Eurovision- o οποίος δεν έγινε πέρυσι λόγω πανδημίας -και όπως δείχνουν τα προγνωστικά τα μεγάλα φαβορί είναι Μάλτα, Γαλλία και Ελβετία. Και τα τρία τραγούδια έχουν γαλλικό στίχο ενώ οι δυο στους τρεις ερμηνευτές «ποντάρουν» δυνατά στα επίκαιρα κοινωνικά μηνύματα της διαφορετικότητας, της χειραφέτησης και της γυναικείας ενδυνάμωσης.  

Θυμίζουμε πως η Ολλανδία έχει φιλοξενήσει πέντε φορές το διαγωνισμό αλλά η τελευταία φορά ήταν το μακρινό 1980.

 

 

-Αδιαμφισβήτητη super star του event είναι η 19χρονη Destiny που εκπροσωπεί τη Μάλτα. Μια εκρηκτική, plus size ερμηνεύτρια που έχει πλασαριστεί στην κορυφή της δημοτικότητας και των φαβορί. Συζητιέται ήδη πολύ! Εχει στο ενεργητικό της νίκες σε Eurovision Junior και X- Factor Μάλτας και έρχεται πρώτη στα στοιχήματα. Η  Destiny θα παρουσιάσει  το «Je Me Casse», ένα φεμινιστικό τραγούδι που κινείται σε ρυθμούς τσάρλεστον. Το κομμάτι αυτό που κυκλοφόρησε στις 15 Μαρτίου  έφτασε τα 5 εκατομμύρια προβολές μέσα σε ένα μήνα. Είναι εντυπωσιακό το κλιπ και η φωνή της νεαρής performer, η οποία μαγεύει. Όμως το αναπάντεχο outfit της πρώτης πρόβας ήταν που έκανε τα διεθνή media να παραμιλούν.

H Destiny εμφανίστηκε με κορμάκι σε έντονο ροζ φούξια γεμάτο κρόσσια και ψηλές μπότες, φανερώνοντας την αυτοπεποίθηση για το σώμα της. «Νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου. Δείχνω όμορφη. Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το look μου. Το διάλεξα γιατί έχω αυτοπεποίθηση και μπορώ να κινούμαι. Μπορεί να μην φοράω το κοινωνικά αποδεκτό νούμερο 6 αλλά θεωρώ πως η performance ενός καλλιτέχνη είναι που υπερισχύει. Αυτή άλλωστε είναι και η ιστορία της ζωής μου».  Εχει γραφτεί πως μεγάλο ατού αυτής της συμμετοχής είναι επίσης το ότι η Μάλτα δεν έχει κερδίσει ποτέ το διαγωνισμό. Επιπλέον η Destiny ακολουθεί σαν style icon το φαινόμενο Lizzo, που κάνει θραύση στην Αμερική και στη νεολαία διεθνώς. H πολυβραβευμένη αμερικανίδα ράπερ που έχει βασίσει την καριέρα της στη σχέση της με το πληθωρικό σώμα της αποτελεί αδιαμφισβήτητη έμπνευση.

-Γόνος πολυπολιτισμικής οικογένειας, η Barbara Pravi τοποθετείται στην πρώτη τριάδα των προγνωστικών με τη μπαλάντα «Voila». Με ρίζες από Σερβία, Ιράν, Πολωνία, Βόρεια Αφρική και έδρα το Παρίσι, είναι  παθιασμένη συνήγορος των δικαιωμάτων των γυναικών ενώ έχει συμμετάσχει ως δημιουργός στην ηχογράφηση του «Debout les femmes» του επίσημου τραγουδιού του Γαλλικού "Κινήματος για τη Γυναικεία Απελευθέρωση" (Mouvement de Libération des Femmes).

Εχει εμφανιστεί στο μιούζικαλ "Un été 44" που γρήγορα οδήγησε στο πρώτο της EP "Pas Grandir" και στον πρώτο ρόλο της στην τηλεόραση στη δραματική σειρά "La Sainte Famille". Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Yannick Noah, Julie Zenatti, Chimène Badi και Jaden Smith, ενώ ήταν από τους δημιουργούς του τραγουδιού που κέρδισε την παιδική Eurovision 2020 με τη Valentina  και το "J'Imagine".

 

 

Αλβανικής καταγωγής με πολύ σοφιστικέ προφίλ ο Gjon Muharremaj, από το Μπροκ της Ελβετίας. Η ιστορία του ξεκίνησε από την παιδική ηλικία, όταν η διασκευή του στο τραγούδι του Elvis Presley "Can’t Help Falling In Love With You" έφερε δάκρυα στα μάτια του παππού του. Ετσι γεννήθηκε το σκηνικό του όνομα, Gjon’s Tears. Σε ηλικία 12 ετών κέρδισε την τρίτη θέση στο  "Albania’s Got Talent", τον επόμενο χρόνο έφθασε στον ημιτελικό του "Switzerland’s Got Talent" και το 2019 έφθασε στο The Voice της Γαλλίας. Απολαμβάνει να διαβάζει ποίηση και πηγαίνει σε θέατρα και σε μουσεία, ενώ έχει αδυναμία στις αντίκες. Το τραγούδι του τιτλοφορείται «Tout L’Univers» και έχει να υπερασπιστεί το μύθο που άφησε πίσω της η Σελίν Ντιόν. 
 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View