Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Οι Πατρινοί, βρήκαν το piggypopoulo τους - Ένα εναλλακτικό ψητοπωλείο στην καρδιά της πόλης

Οι Πατρινοί, βρήκαν το piggypopoulo τους...

Κολλάς μαζί του με την πρώτη ματιά

Αυτό το ψητοπωλείο στην καρδιά της Πάτρας, τραβάει την προσοχή μόνο με το όνομά του. Δεν είναι άλλωστε και ό,τι πιο συνηθισμένο να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα λαχταριστό piggypopoulo ενώ κινείσαι στο κέντρο. Όπως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να του… αντισταθείς.

Αυτό το piggypopoulo θα το συναντήσεις στη διασταύρωση Κορίνθου και Πατρέως και αν είναι κάτι που θα κερδίσει αμέσως το βλέμμα σου, αυτό είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ο οποίος σε τίποτε δεν θυμίζει  σουβλατζίδικο ή ψησταριά.

Στο piggypopoulo η ατμόσφαιρα είναι cozy. Εκεί θα φας σουβλάκι σε καλό τραπεζομάντηλο με προσεγμένο σερβίτσιο, ακούγοντας τζαζ κάτω από τον χαρακτηριστικό φωτισμό ενός αμπαζούρ.

Διπλά σου θα «κάθεται» μια εκλεκτή παρέα αποτελούμενη από τους  Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μπέλλου, Τσιτσάνη, Βέγγο, Πατσίνο, Ντε Νίρο, Κάλλας,  Νίνου, αλλά και τους Σάντα. Γλέζο, Παναγούλη, Λαμπράκη, Τεμπονέρα και αμέτρητους άλλους.

Τα δεκάδες καδράκια στον τοίχο του καταστήματος, περιγράφουν τη σύγχρονη νεοελληνική «μυθολογία» σε όλο της το εύρος.

Το piggypopoulo, το οποίο επενδύει όχι μόνο στην ατμόσφαιρα αλλά και στην ποιότητα των υλικών  είναι …εισαγόμενο. Ήρθε στην Πάτρα από την Αθήνα όταν ο Πατρινός επιχειρηματίας  Γιάννης Ρουμάνος ο οποίος διατηρεί ήδη ένα αντίστοιχο εστιατόριο- ψητοπωλείο στο Παγκράτι στην Αθήνα, αναζητώντας νέο χώρο για να στεγάσει ένα ακόμη επιχειρηματικό του εγχείρημα (καθώς είχε μόλις πουλήσει ένα άλλο εστιατόριο- μπαρ ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι) βρέθηκε στην Πάτρα για διακοπές, μήνα Αύγουστο. Είχε να έρθει στην Πάτρα πέντε χρόνια και δεν περνούσε καν από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί εδώ επαγγελματικά στο χώρο της εστίασης.

Οι αλλαγές που είδε στην πόλη, και η ποιότητα των καταστημάτων της τον έκανε να αλλάξει άποψη και να αρχίσει την αναζήτηση κατάλληλου χώρου που εφόσον πληρούσε τις προϋποθέσεις που ο ίδιος είχε θέσει ως κριτήριο, θα γινόταν η επαγγελματική του αφετηρία στην πόλη, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι η οικογένειά του μετά από παραμονή δέκα ετών στην Αθήνα επιθυμούσε στη επιστροφή στη γενέτειρα.

Ο χώρος βρέθηκε και κάπως έτσι ελήφθη η απόφαση να ανοίξει στην Πάτρα μαζί με την αδελφή του Μαργαρίτα το piggypopoulo, το οποίο φιλοδοξεί πλέον να γίνει μια μικρή αλυσίδα (ήδη λειτουργεί το αντίστοιχο των Αθηνών).

«Το piggypopoulo δεν είναι μαγαζί, είναι ιδέα» λέει ο ίδιος εννοώντας ότι το όλο project δε έχει σε τίποτα να κάνει με αυτό που γνωρίζουμε ως ψητοπωλείο στην Ελλάδα και μπορεί  να μετατραπεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική πρόταση με καταστήματα ανά τη χώρα.

 «Το μαγαζί της Πάτρας είναι το ίδιο ακριβώς με αυτό της Αθήνας» λέει ο Γιάννης Ρουμάνος. «Και όσα ακόμη γίνουν από εδώ και στο εξής θα είναι πάντα ίδια». Θέλησε λοιπόν να στεγάσει την ιδέα του σε ένα χώρο με ταυτότητά, ποιότητα, κατι που να κάνει την διαφορά. Το piggypopoulo που ξεκίνησε από την Αθήνα όπου αγαπήθηκε πολύ γρήγορα και έγινε γνωστό σύντομα σε όλη την πρωτεύουσα, με τον καλαίσθητο χώρο του, με τις προσεγμένες γεύσεις του και με την ποιοτητα των τρόφιμών του.

 «Κριτήριό μας είναι να δίνουμε στον πελάτη ό,τι θα θέλαμε να φάμε εμείς. Τα πάντα είναι χειροποίητα κάτι που δεν συναντάς σε αυτή την κατηγορία όπου τα πάντα σχεδόν είναι έτοιμα».  

Για όσους έχουν μια παγιωμένη άποψη για το τι σημαίνει ψησταριά, είναι δύσκολο στην αρχή να συνηθίσουν στην ιδέα του  εναλλακτικού αυτού ψητοπωλείου.  

Όταν όμως περνούν την πόρτα του, τα πράγματα αλλάζουν. Το piggypopoulo πάει σε άλλο level την υπόθεση "ψητό".

Κολλάς μαζί του, με την πρώτη … μπουκιά.

 

 

Piggy-ποπουλο

Κορίνθου και Πατρέως,  Πάτρα

Τηλ: 2611-815454

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life