Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μια φωτό και κάτι αγαπημένο -Οι συναισθηματικοί θησαυροί που είχε η Ελισάβετ στην τσάντα της, στην κηδεία του Φιλίππου

Μια φωτό και κάτι αγαπημένο -Οι συναισθη...

Το τελευταίο αντίο στον εδώ και 73 χρόνια αγαπημένο της σύζυγο πρίγκιπα Φίλιππο, είπε χθες η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η 94χρονη μονάρχης, αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε σύμφωνα με τα δικά της λόγια η «δύναμη» και το «στήριγμά» της. Αφού ακολούθησε την πομπή με την Bentley της, στη συνέχεια κάθισε μόνη της στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ, όπου παρακολούθησε συντετριμμένη την κηδεία.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται μία βασιλική πηγή, η βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της τελετής, κρατούσε κοντά της με έναν συγκινητικό τρόπο, τον «βράχο» της. Όπως ανέφερε η πηγή, η βασίλισσα Ελισάβετ κουβαλούσε μέσα στην τσάντα της, δύο ξεχωριστά αναμνηστικά: τα λευκά μαντήλια που φορούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος στο πέτο του, από τον οίκο Kent & Haste και μια φωτογραφία του ζευγαριού, προς τιμήν του μακροχρόνιου γάμου τους.

Τα μαντήλια ήταν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κλασικού ενδυματολογικού στυλ του δούκα του Εδιμβούργου, ενώ η μικρή φωτογραφία και των δύο που λέγεται ότι είχε μαζί της η βασίλισσα, θεωρείται ότι τραβήχτηκε στη Μάλτα.

Το νησί ήταν ένα ξεχωριστό μέρος για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ως νεόνυμφοι ζούσαν στη Villa Guardamangia, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαλέτα, μεταξύ 1949 και 1951. Στις 16 Ιουλίου 1950 πήρε το βαθμό του Πλωτάρχη και ανέλαβε τη διοίκηση του HMS Magpie. Δύο έτη αργότερα προήχθη στο βαθμό του αντιπλοιάρχου, αν και η ενεργή υπηρεσία του στο βασιλικό ναυτικό τερματίστηκε τον Ιούλιο του 1951.

Η βασίλισσα Ελισάβετ μιλώντας αργότερα για τη διαμονή τους εκεί, την περιέγραψε ως μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, καθώς ήταν η μόνη φορά που μπορούσε να ζήσει «κανονικά». Το ζευγάρι συνέχισε να επισκέπτεται τη Μάλτα αρκετά συχνά. Μάλιστα, εκεί γιόρτασαν την 60ή επέτειο του γάμου τους, το 2007.

Όπως συνηθίζεται, η τσάντα της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν της βρετανικής μάρκας Launer. Λέγεται ότι διαθέτει περίπου 200 τσάντες, σε διαφορετικά στυλ και χρώματα για να ταιριάζουν με τα ρούχα της.
Κατά τη διάρκεια της κηδείας του συζύγου της, η καταρρακωμένη βασίλισσα Ελισάβετ άφησε ένα προσωπικό, χειρόγραφο μήνυμα στον Φίλιππο, τοποθετημένο δίπλα σε ένα μπουκέτο από λευκά κρίνα, μικρά λευκά τριαντάφυλλα και λευκές φρέζιες που επέλεξε η ίδια.

Στις φωτογραφίες από την χθεσινή κηδεία, πάνω από την προσωπική σημαία του πρίγκιπα Φιλίππου με το ελληνικό στοιχείο και δίπλα στην ανθοδέσμη και τα προσωπικά του αντικείμενα, φαίνεται μόνο ένα μικρό μέρος από το σημείωμα, το οποίο πρέπει να είναι γραμμένο σε επίσημη κάρτα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, το Παλάτι δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη το περιεχόμενο του σημειώματος.

Το σημείωμα φαίνεται να ήταν το τελευταίο δώρο της στον σύζυγό της, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής και καθώς συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της στο τελευταίο του ταξίδι, είχε σκυμμένο το κεφάλι της εις ένδειξη σεβασμού, ενώ ο μεγαλύτερος γιος τους πρίγκιπας Κάρολος έκλαιγε καθώς περπατούσε πίσω από το φέρετρο προς την εκκλησία ακολουθούμενος από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight