Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Δανία: Σταματάει οριστικά η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Δανία: Σταματάει οριστικά η χορήγηση του...

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος, αναφέρουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την διαδικασία στην χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας θα παραχωρήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι "πολύ μεγαλύτερος" από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being