Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάρτο Αλλιώς 12-4-2021, ΕΥΘΥΝΗ

Πάρτο Αλλιώς 12-4-2021, ΕΥΘΥΝΗ

Του Ντίνου Βγενόπουλου  

Μεγάλο ποσοστό πολιτών, κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών, αλλά και πολίτες του που επιτελούν  υγειονομικό η άλλο παρεμφερές  αρνούνται  να εμβολιαστούν με το όποιο εμβόλιο.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι δικαίωμά τους , αλλά είναι στην πραγματικότητα ;

Και ας δεχθούμε , σε ότι αφορά τον προσωπική του επιλογή, ότι έχουν αυτό το δικαίωμα .

Ως προς αυτό η ένσταση βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν ζουν μόνοι και αποκομμένοι , μακριά από τον κόσμο, στην ερημιά της μοναξιάς του ή στο τόπο της αυτοεξορίας τους. Βρίσκονται και κυκλοφορούν αναμεσά μας. Εκεί τελειώνει το δικαίωμα της άρνησης.

Δεν μιλώ για τους οπαδούς και λάτρεις των συνομοσιολογικών σεναρίων , αυτοί αποτελούν μια κατηγορία η οποία έχει χάσει την επαφή με την ζωή και την πραγματικότητα και ζουν μεταξύ εξωγήινων στον Υμηττό και δωδεκάθεου στη Γαύδο.

Ο λόγος για του «φυσιολογικούς» που εκφράζουν φοβίες και αγωνίες ως προς τις επιπτώσεις των εμβολίων. Και σε ένα βαθμό έχουν δίκιο διότι η εικόνα που προβάλλεται  δίνει την εντύπωση ότι ΟΛΟΙ θα εκδηλώσουμε παρενέργειες  εξαιτίας τους.

Πάντως, τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται δεν δίνουν παραπάνω  ποσοστά παρενεργειών από πολλά άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούμε πολύ συχνά.

Μάλλον πρόκειται για φοβίες που εκφράζονται με την άρνηση πρόσληψης  του εμβολίου. Αυτή η άρνηση όμως μπορεί να έχει επιπτώσεις όχι μόνο στον εαυτό μας, όπως προαναφέρθηκε αλλά σε πολλούς ανθρώπους γύρω μας .

Στα τους συντρόφους μας , στα παιδιά  μας , στα εγγόνια μας, στου συγγενείς μας στους φίλους μας, στου συναδέλφους μας , σε κάθε συνάνθρωπό μας με τον οποίο , εκ των πραγμάτων, συνευρισκόμαστε  καθημερινά.

Στο όνομα ενός, λογικού σε ένα βαθμό,  φόβου θέτουμε σε κίνδυνο τη υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μας ,μάλλον ελαφρά τη καρδία , πράγμα ανεπίτρεπτο για ανθρώπους που έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους και του ρόλου τους.

Τα μεγάλα ποσοστά αποχής από την πρόσληψη του εμβολίου αποδεικνύουν ότι οι μεγάλες ηλικίες έχουν σοβαρή έλλειψη εν συναίσθησης και κατανόησης της πραγματικότητας…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις