Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ούτε με… «κυάλια» δεν έχουν δει τα φαρμακεία της Πάτρας, τα self tests

Ούτε με… «κυάλια» δεν έχουν δει τα φαρμα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr o Ανδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας

Ούτε με… «κυάλια» δεν έχουν δει, όπως φαίνεται τα φαρμακεία της Πάτρας, τα self tests με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να διαπιστώνουν, αν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Μπορεί να ανακοινώθηκε ότι από σήμερα, τα φαρμακεία της χώρας θα ήταν σε θέση να τα διαθέτουν στους ενδιαφερόμενους, όμως τα φαρμακεία στην Πάτρα δεν έχουν παραλάβει τίποτα ακόμα.

Οι πατρινοί ρωτούν πότε θα είναι διαθέσιμα τα tests στα φαρμακεία, όμως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν ακριβή απάντηση σε αυτό αφού δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χέρια τους. «Δεν έχουμε παραλάβει τίποτα απολύτως ως αποθήκη και σας το λέω αυτό ως Πρόεδρος του συνεταιρισμού» αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Ανδρέας Σοφιανόπουλος που είναι και Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας.

 Όπως εξηγεί, «από την ώρα που δεν έχει παραλάβει ο συνεταιρισμός, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να παραλάβουν και τα φαρμακεία». Επιπλέον τονίζει ότι τα Σαββατοκύριακα δεν θα παραδίδονται tests στους πολίτες κατά τη διάρκεια της εφημερίας και της διανυκτέρευσης. «Πρόκειται για μία απόφαση του Συλλόγου η οποία θα ισχύει μόνιμα. Δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό ούτε ως υποχώρηση σε έκτακτη ανάγκη. Τα tests θα έρθουν σε τέσσερα κομμάτια συν το φυλλάδιο, δεν είναι συσκευασμένα, οπότε είναι μία διαδικασία να συν αρμολογηθούν» λέει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι το να γίνονται tests μέσα στα φαρμακεία είναι κάτι που τελικά αποκλείστηκε μετά και τις έντονες αντιδράσεις των φαρμακοποιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις