Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη: Ένα σχολείο όπου το μέλλον διδάσκεται σήμερα!

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη: Ένα σχολ...

Ο κ. Γιώργος Κοτρώνης παρουσιάζει τη νέα ταυτότητα των Εκπαιδευτηρίων

«Έχοντας πλήρη γνώση του τι απαιτεί αυτή η αποστολή, αλλά και το μέγεθος της ευθύνης που φέρει, εγώ και οι συνεργάτες μου εργαζόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε ένα σχολείο όπου το μέλλον διδάσκεται σήμερα…»! Με αυτή τη φράση ο κ. Γιώργος Κοτρώνης κλείνει την παρουσίαση των «Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη», τα οποία αποτελούν τη συνέχεια της πολυετούς επιτυχημένης πορείας των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου».

Ο κ. Κοτρώνης, στην εισαγωγή της παρουσίασης και αναφερόμενος στον τομέα της εκπαίδευσης, σημείωσε ότι «πρόκειται για τον κατεξοχήν χώρο όπου μπορούμε να προβλέψουμε, αν όχι να δούμε, το μέλλον πιο καθαρά». Χαρακτηρίζοντάς τον  πεδίο δημιουργίας και προσφοράς, τόνισε πως ανέλαβε την ιδιοκτησία των Εκπαιδευτηρίων το 2018, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ευθύνη της εν λόγω αποστολής, που στόχο έχει, μεταξύ άλλων, να δώσει στην κοινωνία ολοκληρωμένους πολίτες, με ευρεία γνώση, κριτική σκέψη και τα κατάλληλα εφόδια για να φτιάξουν το δικό τους μελλοντικό κόσμο.

«Έχω την άποψη ότι, όποια αλλαγή ή βελτίωση αποζητούμε, θα πρέπει οι ίδιοι να ενεργήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ώστε να επιτευχθεί. Σήμερα τα Εκπαιδευτήρια, ως λογική συνέχεια της πολυετούς επιτυχημένης πορείας τους στο χρόνο, ήρθε η ώρα να αποκτήσουν νέα ταυτότητα», σημείωσε ακολούθως, παρουσιάζοντας το νέο λογότυπο του σχολείου, το οποίο έχει ως αφετηρία ένα βιβλίο που ανοίγει και αφήνει στη συνέχεια τη φαντασία του θεατή ελεύθερη. Μιλώντας για τη βασική αρχή των Εκπαιδευτηρίων είπε ότι οφείλουν να εμπνέουν τους μαθητές τους προκειμένου να τους μεταδώσουν την αγάπη για τη γνώση, προσθέτοντας πως αυτό συμβαίνει όταν τα παιδιά μαθαίνουν να αυτενεργούν και να έχουν ελευθερία σκέψης.

Και συνέχισε: «Ένας οργανισμός που παρέχει σωστή εκπαίδευση πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Το Σχολείο οφείλει να είναι ένα Παρατηρητήριο της εποχής και βασικός μοχλός προετοιμασίας του μέλλοντος των κοινωνιών. Οι στόχοι μας συναρτώνται με τον εγγενή στόχο ενός σχολείου: να αφουγκραζόμαστε τους καιρούς και  να διαμορφώνουμε τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις προκειμένου να γεννάται ο «ανήσυχος» πολίτης, αυτός που συνεχώς ψάχνει, ρωτά και μαθαίνει, βλέπει το μέλλον πιο καθαρά, και μέσω αυτής της ικανότητας λαμβάνει στο παρόν τις πιο σωστές αποφάσεις».

Τα «Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη» επιδιώκουν εμπράκτως και συστηματικά να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο ποικίλων βιωματικών ερεθισμάτων προκειμένου να αναδειχθούν αν όχι όλες, σίγουρα οι περισσότερες από τις πιθανές κλίσεις που μπορεί να έχει ένα παιδί. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσει το σχολείο, εντός και εκτός των τειχών του, που δεν μπορεί παρά να βρει μέσα από αυτές το δικό του δρόμο ο μαθητής. Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία, συμβαδίζοντας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας αλλά και τις ανάγκες του κάθε καιρού, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου είναι δίπλα στις εξελίξεις και συνοδοιπόροι με αυτές.

«Αυτό είναι το σχολείο μας, ένα σχολείο όπου οι μαθητές μας θα μπορούν να δουν το μέλλον, το δικό τους μέλλον, το μέλλον όλων μας πιο καθαρά. Και εδώ θα μου επιτρέψετε να πω και κάτι ακόμα… Αυτό το μέλλον δεν πρέπει να το έχει σχεδιάσει κανείς μας. Χρέος μας είναι να δώσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία ώστε να το σχεδιάσουν και να το κάνουν πράξη οι γενιές που θα έρθουν. Εμείς απλώς πρέπει να τους δώσουμε τον πιο εύπορο τόπο για να καλλιεργήσουν», σημείωσε ο κ. Κοτρώνης, καταλήγοντας: «Έχοντας πλήρη γνώση του τι απαιτεί αυτή η αποστολή, αλλά και το μέγεθος της ευθύνης που φέρει, εγώ και οι συνεργάτες μου εργαζόμαστε καθημερινά για να δημιουργήσουμε ένα σχολείο όπου το μέλλον διδάσκεται σήμερα…»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά