Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Φιλελληνισμός, κομψότητα και γαλλική ευγένεια: «Δεν χάνεται» η αποψινή αποκλειστική συνέντευξη Μακρόν στον Αλιάγα

Φιλελληνισμός, κομψότητα και γαλλική ευγ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως «η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαικής Ελευθερίας» και λέει «παρακαλώ» στα ελληνικά

Με συνομιλητή το δημοφιλή δημοσιογράφο και παρουσιαστή της γαλλικής τηλεόρασης Νίκο Αλιάγα θα δούμε απόψε στην ΕΡΤ το γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Η πολυαναμενόμενη αποκλειστική συνέντευξη εντάσσεται στη συνεργασία του Αλιάγα με τη δημόσια τηλεόραση, η οποία μόλις ανακοινώθηκε στο επίπεδο ειδικών μόνο projects για διεθνή γεγονότα και λίγες ώρες πριν μεταδώσει την μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου με τον θεαματικό, επίσημο χαρακτήρα των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Ο Μακρόν -όπως φαίνεται και από το τρέιλερ- δεν κρύβει καθόλου τα φιλελληνικά του αισθήματα στο διάλογο που θα παρακολουθήσουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρει συγκινώντας: «Πριν από 200 χρόνια η Ελλάδα ενέπνεε την Ευρώπη, ειδικά τη Γαλλία». «Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ελευθερίας». «Πρέπει να τη βοηθήσουμε περισσότερο να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα».

Επίσης, o 43χρονος πολιτικός (που έχει σπουδάσει και φιλοσοφία) ομολογεί  πως έχει επηρεαστεί βαθιά  από τις αρχαίες τραγωδίες, τους μύθους και τους Έλληνες φιλοσόφους, ενώ όταν θέλει να ηρεμήσει, καταφεύγει στην «παρμενίδεια ισορροπία». Η επικαιρότητα της πανδημίας δεν θα λείψει από τη συνέντευξη, αλλά εμείς θα «σταθούμε» και αλλού. Και οι δυο άνδρες είναι πολύ κομψοί και ευγενείς, το σκηνικό πολύ «γαλλικό» και ο πρόεδρος λέει «παρακαλώ» στα ελληνικά! Η μετάδοση περιλαμβάνεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9 μ.μ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight