Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Στη βουλή τα κρούσματα σε super market της Πάτρας

Σία Αναγνωστοπούλου: Στη βουλή τα κρούσμ...

Κατέθεσε ερώτηση

Κοινοβουλευτική επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων σε supermarket της Πάτρας. Όπως αναφέρει:

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος του κορωνοϊου στη χώρα μας αλλά  και των επιβεβαιώσεων της κυβέρνησης πως είναι απόλυτα προετοιμασμένη για την πανδημία και δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία, βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε παρατεταμένο καθεστώς lockdown που μετράει 4 μήνες. Τα κρούσματα στη χώρα μας και παρά τα «έξυπνα μέτρα» της κυβέρνησης, πια ξεπερνούν τα 2000 καθημερινά, ενώ η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι  ασφυκτική.

Μία από τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊου, είναι η περιφέρεια Αχαΐας. Τα καταστήματα εστίασης και τα εμπορικά κ είναι κλειστά επί μήνες. Τα super market βέβαια παραμένουν ανοικτά ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς καμία προστασία  για την υγεία τους. Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Οκτώβριο το ΣΕΙΥΠ Αχαΐας έχει καταγγείλει την απουσία μέτρων προστασίας και την ανεπάρκεια ελεγκτικών μηχανισμών, σημειώνοντας με ανακοίνωσή του ήδη από τότε, πως η κατάσταση στα καταστήματα και τις αποθήκες των super market της Πάτρας είναι κρίσιμη, γεγονός που είχε αναδειχτεί με υπομνήματα τους προς το υπουργείο Εργασίας, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την εργοδοσία.

Σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες,  πολλές ανακοινώσεις και καταγγελίες, το ΣΕΙΥΠ  Αχαΐας επανέρχεται, τονίζοντας πως η κατάσταση πια έχει φτάσει στο απροχώρητο και πως το τελευταίο 20ήμερο τα κρούσματα στα σούπερ μάρκετ της Αχαΐας είναι δεκάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Στις περισσότερες περιπτώσεις τα κρούσματα αποκρύπτονται. Δεν παρεμβαίνει ο ΕΟΔΥ για να κάνει ιχνηλάτηση αλλά αυτή γίνεται από στελέχη των επιχειρήσεων όχι με βάση την δημόσια υγεία αλλά με βάση την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. Σε καμία περίπτωση δεν έχει κλείσει άμεσα το κατάστημα για απολύμανση και ιχνηλάτηση όταν υπάρχει κρούσμα. Καμία εταιρεία δεν έχει ενημερώσει τους καταναλωτές όταν εμφανίζεται κρούσμα. Αν τα σωματεία μας δεν έμπαιναν μπροστά στο να εκθέσουν την πραγματική κατάσταση στον λαό της περιοχής ο νόμος της σιωπής θα κυριαρχούσε».

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά πως η κυβέρνηση αφήνει σε δεύτερη μοίρα τη δημόσια υγεία, βάζοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους των super market, χωρίς να τους παρέχει ούτε τη στοιχειώδη προστασία.

Κατόπιν των ανωτέρω, η βουλευτής Αχαΐας ρωτά τον Υπουργό Υγείας: «Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την διασφάλιση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων σε supermarket, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται εκτεθειμένοι στον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊου; Υπάρχει έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο, ιδίως για τους «κόκκινους» νομούς όπως η Αχαΐα, όπου υπάρχουν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, σε καταστήματα supermarket; Πώς διασφαλίζεται και ελέγχεται η τήρηση των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε χώρους εργασίας, όπως τα supermarket, στα οποία το προσωπικό συναλλάσσεται καθημερινά με εκατοντάδες πελάτες;»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις