Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Σε απολογία οι αστυνομικοί για το κορωνο-τσιμπούσι

Καλάβρυτα: Σε απολογία οι αστυνομικοί γι...

Τι υποστηρίζουν

Aίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της εφ. «Πελοπόννησος», για συμμετοχή τριών αστυνομικών σε κορωνο – τσιμπούσι που έγινε τη Δευτέρα σε κατάστημα εστίασης στο Σκεπαστό Καλαβρύτων, παραβιάζοντας τα υγειονομικά μέτρα, με την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ να αναλαμβάνει δράση για τη διερεύνηση του περιστατικού, διατάσσοντας προκαταρκτική εξέταση.

Oι ένστολοι ένας υψηλόβαθμος, ένας αιρετός της αυτοδιοίκησης και ένας αστυνομικός που σχετίζεται με πολιτικό πρόσωπο κατά το παρελθόν και νυν αυτοδιοικητικός, κλήθηκαν σε απολογία.

Στις έγγραφες αναφορές τους παραδέχονται την παρουσία τους στο χώρο δίνοντας μια διαφορετική εκδοχή του περιστατικού, παρά το γεγονός ότι στην αρχική επικοινωνία με τους ανωτέρους τους, δήλωναν κατηγορηματικά πως δεν ήταν παρόντες(!), αν και γνώριζαν ότι «κάτι είχε συμβεί». 

Στις εξηγήσεις του μεταξύ άλλων αναφέρουν, ότι στο σημείο βρισκόταν ο αιρετός – ένστολος, συντονίζοντας τη μεταφορά τροφίμων σε ηλικιωμένα άτομα της περιοχής, όταν από εκεί πέρασε το περιπολικό με τους δυο αστυνομικούς. Η παραμονή τους στο χώρο προέκυψε μετά την προτροπή του πρώτου, για «να πιουν ένα καφέ στα γρήγορα».

Φαίνεται, ωστόσο πως ο ιδιοκτήτης είχε μαγειρέψει και κάτι (!). Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και το θόρυβο που προκλήθηκε, όπως πληροφορείται η «Π», εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας κατόπιν εντολών τοπικού υψηλόβαθμου στελέχους με ανθρώπους της περιοχής να αναφέρουν «έντονη παρουσία της αστυνομίας, ξαφνικά». Περιέργως, κανείς δεν έπινε καφέ σε χώρους που το προηγούμενο διάστημα κάποιοι το έκαναν παράτυπα είτε όρθιοι, είτε καθιστοί.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το εν λόγω περιστατικό αντικατοπτρίζει μια γενικευμένη κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πρότινος, σε αρκετές περιοχές των Καλαβρύτων. «Κάποια στιγμή έρχεται ένα δημοσίευμα και σταματά την επιπολαιότητά μας», ήταν το σχόλιο αστυνομικών κύκλων με αφορμή το περιστατικό στην ορεινή Αχαΐα.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Από πρόστιμα συνολικά 6.000 ευρώ και τον σχηματισμό δικογραφίας για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων, συνοδεύτηκε το τσίκνισμα για ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα και διοργανωτή εκδήλωσης στην Κάτω Αχαΐα. Στην επιχείρηση του πατρινού επιχειρηματία, διαπιστώθηκε παραμονή και συνωστισμός τεσσάρων πελατών στον εξωτερικό χώρο και τους βεβαιώθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Στην περίπτωση της Κάτω Αχαΐας, ιδιοκτήτης σπιτιού είχε τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στο πεζοδρόμιο με τη συμμετοχή τουλάχιστον 31 ατόμων.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής, ανήλθαν στους 1.262. Διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν πρόστιμα για 47 παραβάσεις για περιορισμούς κινήσεων και 4 για μη χρήση μάσκας. Πανελλαδικά, την ίδια μέρα, έπεσαν πρόστιμα ύψους 650.000 ευρώ. Επίσης έγιναν έξι συλλήψεις και επεβλήθη 15ήμερο «λουκέτο» σε δύο καταστήματα.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις