Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 2.219 νέα κρούσματα- 102 στην «κατακόκκινη» Αχαΐα

Κορωνοϊός: 2.219 νέα κρούσματα- 102 στην...

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σε 2.219 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ανακοινώθηκαν 35 θάνατοι. Από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας ανέρχονται σε6.632. Διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 449 ασθενείς.

102 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Αχαΐα, 27 στην Αιτωλοακαρνανία και 19 στην Ηλέια. Συνολικά στη Δυτική Ελλάδα εντοπίστηκαν 148 νέα κρούσματα. 

τα 1051 εντοπίζονται στην Αττική, τα 257 στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αχαΐα παραμένει σταθερά αλλά οριακά πάνω από τα 100 κρούσματα, καταγράφοντας 102.

 Στην Αττική το Κέντρο της Αθήνας εξακολουθεί να κρατά τα θλιβερά πρωτεία με 254 κρούσματα, ενώ ο Πειραιάς εκτοξεύτηκε στη δεύτερη θέση με 195.

Αναλυτικά τα κρούσματα κατανέμονται στην Αττική ως εξής:

Ανατολική Αττική    103
Βόρειος Τομέας Αθήνας     130
Δυτική Αττική     50
Δυτικός Τομέας Αθήνας    144
Κεντρικός Τομέας Αθήνας    254
Νήσων     31
Νότιος Τομέας Αθήνας    144
Πειραιάς    195

Η μισή Ελλάδα κόκκινη
Την επιβεβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση των τελευταίων ημερών στη χώρα μας – που είναι πλέον μοιρασμένη σε «κόκκινο» και «κίτρινο»- επιβεβαιώνει και ο αναθεωρημένος χάρτης που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

 
Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.

Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει πάντως στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.

Lockdown
Η χώρα βρίσκεται ήδη σε lockdown πιο σκληρό από του Μαρτίου, τονίζει η κυβέρνηση, με τα εργαλεία να εξαντλούνται πλέον μπροστά στην κόπωση του πληθυσμού και τη σταθερή αύξηση των κρουσμάτων.

Μαζί με την επιβολή των νέων μέτρων, η κυβέρνηση διαμηνύει την ανάγκη τήρησης του lockdown μέχρι την επίτευξη ανοσίας και αυτό την στιγμή που η χώρα έπιασε το «ορόσημο» του 1 εκατομμυρίου εμβολιασμών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια», ενω σημείωσε πως «είμαστε στην αρχή του τέλους».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Πατησίων, σημειώνοντας πως χρειάζεται πολλή προσοχή για να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. «Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναχτίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι πολύ σημαντικό και για την επόμενη μέρα», τόνισε.

Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απέκλειε την επιβολή καθολικού lockdown, καθώς -ερωτηθείσα σχετικά- τόνισε: «Είμαστε ήδη σε λοκντάουν και μάλιστα σκληρό», χαρακτηρίζοντας «στοχευμένα» τα μέτρα που ελήφθησαν.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει έξαρση της πανδημίας σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα «εξαιτίας κυρίως των μεταλλάξεων που ήδη κυκλοφορούν και έχουν μεγάλη μεταδοτικότητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις