Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Hλεία: Βρέθηκε πηγάδι μετά από 200 χρόνια

Hλεία: Βρέθηκε πηγάδι μετά από 200 χρόνια

Καρδιακαύτι: Βρέθηκε το «χαμένο» πηγάδι

Ένα ξεχασμένο πηγάδι που είχε ανοιχθεί πριν από περίπου 200 χρόνια βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ανάπλασης της πλατείας Καρδιακαυτίου, δίπλα στον πλάτανο ηλικίας άνω των διακοσίων ετών.

Πριν από τουλάχιστον 200 χρόνια οι κάτοικοι στο Καρδιακαύτι του Δήμου Πηνειού φύτεψαν έναν πλάτανο δίπλα σε ένα πηγάδι. Ο πλάτανος μεγάλωσε και μέχρι σήμερα η σκιά του έχει να διηγηθεί πολλές ιστορίες , θλίψης και χαράς, ενώ σήμερα η ζωή συνεχίζεται κάτω από τον ίσκιο του αφού είναι το σήμα κατατεθέν της πλατείας του ήσυχου χωριού. Το πηγάδι όμως στο διάβα των χρόνων «χάθηκε» και οι χωριανοί δεν ήξεραν πού ακριβώς βρισκόταν, αφού ο χρόνος αλλά και η μεγάλη γλάστρα που περιέβαλε τον πλάτανο το κάλυψε.

«Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση αλλά και έκπληξη είδα τον εκσκαφέα να βρίσκει το άνοιγμα του πηγαδιού, γεμάτο νερό, πηγάδι που έχει ανοιχθεί τουλάχιστον πριν από 200 χρόνια και για πολλά χρόνια αγνοούσαμε την ακριβή θέση του» δήλωσε στην «Πατρίς» ο πρόεδρος της ΤΚ Πέτρος Λουκόπουλος και συνεχίζει: «το πηγάδι ήταν και ο λόγος που οι προπαππούδες μας φύτεψαν εδώ αυτό το πλατάνι. Σήμερα ξεκινάμε εργασίες ανάπλασης της πλατείας για να μεγαλωσει , να τοποθετήσουμε παγκάκια και τώρα την άνοιξη και το καλοκαίρι με την επιστροφή στην κανονικότητα να συγκεντρωνόμαστε εδώ και να τα λέμε. Το πηγάδι θα το αναδείξουμε αφού όπως βλέπετε είναι γεμάτο νερό»

 

πηγη https://www.patrisnews.com/%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%8d%cf%84%ce%b9-%ce%b2%cf%81%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf-%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%ac/?fbclid=IwAR2l-Qyj7vKusk4ntjaFtaGdvZ-y0IIwi3pJFJdy6TDIlB1vCWV9Amjc86c

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις