Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Τηλεδιάσκεψη με προέδρους κοινοτήτων δημοτικής ενότητας Ρίου

Ώρα Πατρών: Τηλεδιάσκεψη με προέδρους κο...

Για τον εκλογικό νόμο

Με προέδρους από τη δημοτική ενότητα Ρίου είχε τηλεδιάσκεψη η παράταξή  Ώρα Πατρών για το θέμα του εκλογικού νόμου και τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψή τους για τη διατήρηση τις τρίτης κάλπης, την παροχή αρμοδιοτήτων και πόρων για τις κοινότητες, καθώς και τη διαμόρφωση ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου. Εξέφρασαν έντονους φόβους για τη μετατροπή των συμβουλίων της κοινότητας σε προέκταση των δημοτικών συνδυασμών.

Θα προκαλέσει διαίρεση των μικρών τοπικών κοινωνιών σε παρατάξεις, οπαδούς και αντιπάλους. Υποβαθμίζει το νομοσχέδιο τις κοινότητες και συγκεντρώνει αρμοδιότητες στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Έτσι θα προκληθεί ερήμωση των κοινοτήτων και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της επαρχίας δημιουργώντας πολίτες δύο ταχυτήτων.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών κατέθεσε το σκεπτικό της πάγιας θέσης της για την απλή ανόθευτη αναλογική. Συμφώνησε για την ύπαρξη τρίτης κάλπης για την εκλογή των κοινοτικών συμβούλων γιατί οι κοινότητες αποτελούν διαχρονικά θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαμορφώνοντας τη ραχοκοκαλιά της χώρας.

Δεσμευτήκαμε ότι αυτό αποτελεί την αφετηρία μιας κοινής και οργανωμένης προσπάθειας σε όλο το δήμο με τελικό στόχο την απόσυρση των αντιδημοκρατικών και αντιδραστικών αλλαγών που  προωθεί η κυβέρνηση.

Συμμετείχαν οι πρόεδροι Αγ. Βασιλείου Β. Σταματόπουλος, Ακταίου Δ. Καραΐσκος, Κάτω Καστριτσίου Ν. Τσάμης, Πιτίτσας Γ. Αλεξόπουλος και Ρίου Ν. Μπετιχαβά.   Από την Ώρα Πατρών ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος ο δημοτικός σύμβουλος Ρίου Γιάννης Τσιμπούκης και τα μέλη του συντονιστικού Ηλίας Κωνσταντάτος και Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις