Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μετατρέψει το 2021 σε έτος εκλογών

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης ...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

"Γνωρίζουμε ότι μπροστά στα αδιέξοδά του ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μετατρέψει το 2021 σε έτος εκλογών, είναι δεδομένο ότι ψάχνει μια ευκαιρία, ένα «πλατό», που θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εκλογές", δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7", ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοϊδη κατέρρευσε τις τελευταίες τρείς μέρες, όπως καταρρέει και τους τελευταίους μήνες με τη διαχείριση της πανδημίας. Μιλάμε για ένα επιτελικό μπάχαλο, για ένα τραγέλαφο, όπου η μισή Αττική με 15 πόντους χιόνι οδηγήθηκε σε μπλακ άουτ» τόνισε επίσης ο κ. Τζανακόπουλος, για την διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια», που δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Αττική, με χιλιάδες νοικοκυριά για ώρες ή μέρες να μένουν χωρίς ρεύμα και νερό.

Ερωτηθείς για τα κυβερνητικά στελέχη, που κάνουν λόγο για μια « ιστορική κακοκαιρία των τελευταίων ετών» ο Δ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι «το Αστεροσκοπείο Αθηνών αμφισβητεί τελείως τους ισχυρούς της κυβέρνησης ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανή χιονιά, και τα οποία προσπαθούν εντέχνως τα μιντιακά συστήματα, που την υποστηρίζουν να προπαγανδίσουν, ότι δήθεν έχουμε να κάνουμε με μια πρωτοφανή θεομηνία. Έχουμε να κάνουμε με τη απόλυτη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και με μια απίστευτη αδιαφορία και αναισθησία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μετά την Πάρνηθα και την Ικαρία, θεώρησε ότι την ημέρα, που η μισή Αττική ήταν χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, την ημέρα, που τόσοι πολίτες αντιμετώπιζαν δύσκολα προβλήματα, να πίνει καφέ στο Κολωνάκι και να φωτογραφίζεται με δημοσιογράφους.

Ανθρώπινη στιγμή η Πάρνηθα, ανθρώπινη στιγμή ανεμελιάς η Ικαρία, όπως και το Κολωνάκι με τα εκχιονιστικά μηχανήματα, που είχαν έρθει από τη Λαμία. Αυτός ο πρωθυπουργός, ο Κ. Μητσοτάκης μόνο ανθρώπινες στιγμές έχει και αναρωτιέται κάποιος, πότε δουλεύει και ασχολείται με τα ζητήματα, που απασχολούν τους πολίτες. Είναι πασιφανής η πολιτική αναισθησία, η απόλυτη αδιαφορία και αυτή η αλαζονική στάση απέναντι στους πολίτες, ένας «Λουδοβικισμός», διότι ο άνθρωπος βρίσκεται, εκτός τόπου και χρόνου» σχολίασε χαρακτηριστικά.

46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών - Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη για σχετική πρόβλεψη (νόμος 4663/20), που ψηφίστηκε πριν ακριβώς ένα χρόνο και προβλέπει πρόστιμο, εφόσον η κυκλοφορία διακοπεί, συνεπεία δυσμενών καιρικών φαινομένων για πάνω από μία ώρα, με τον Μ. Χρυσοχοϊδη να απαντά σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων για το εν λόγω θέμα ότι «αυτοί, που το ρωτούν αυτό το πράγμα, ας αναρωτηθούν τι έκαναν στο Μάτι που έκαψαν 100 ανθρώπους» με τον γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά ότι «η δήλωσή του είναι ο ορισμός της πολιτικής αλητείας», καθώς ο κ. Τζανακόπουλος θεωρεί ότι ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. βρέθηκε σε δύσκολη θέση με την απόφασή του να κλείσει την εν λόγω εθνική… προληπτικά.

«Ο κ. Χρυσοχοίδης αποφάσισε να κόψει την Ελλάδα στα δυο χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Επί δικών μας ημερών η εθνική οδός δεν έκλεισε ποτέ για ολόκληρες μέρες, δεν κόπηκε ποτέ η Ελλάδα στα δύο , αντιθέτως, όποτε υπήρξαν δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν. Νομίζω ότι πρόκειται για τον ορισμό της ανικανότητας και της κυνικότητας από πλευράς του κ. Χρυσοχοίδη», ενώ για την πιθανότητα να ζητήσει και αποζημίωση ο ιδιώτης, που λόγω του κλεισίματος έχασε έσοδα από τα διόδια επισήμανε ότι «ο Αλ. Τσίπρας στην Βουλή είπε ότι μπορεί να φτάσουμε και σε αυτά τα επίπεδα θράσους, διότι έχει χαθεί πλέον το μέτρο των επιχειρηματικών συμφερόντων , που συμπλέκονται με την κυβέρνηση» και αναμένει να δει τι θα πει ο κ. Χρυσοχοϊδης, αν τελικά υπάρξει αγωγή για διαφυγόντα κέρδη από πλευράς του ιδιώτη.

Για το νομοσχέδιο των ΜΜΕ, που ψηφίστηκε στην Βουλή μόνο από τους βουλευτές της κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να αποχωρεί, ο Δ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι από τον Ιούλιο του 2019 και μετά η κυβέρνηση της ΝΔ «κάνει δώρα στους καναλάρχες και στα συγκροτήματα του Τύπου, είτε δώρα ρευστότητας (20 εκατ. ευρώ λίστας Πέτσα), είτε παραθεσμικού χαρακτήρα ρυθμίσεις , όπως η μη ονομαστικοποίηση μετοχών των καναλαρχών, το νομοσχέδιο των ΜΜΕ, όπου αίρονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών σε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων, κ.α. , πράγμα, που αναδεικνύει το μεγάλο θέμα, που είναι η διαπλοκή μεταξύ επιχειρηματικών ολιγαρχικών συμφερόντων και συγκροτημάτων του Τύπου με την κυβέρνηση…

Μιλάμε για ένα πρόβλημα όχι μόνο αντικειμενικής και πολυφωνικής ενημέρωσης, μιλάμε για ένα πρόβλημα Δημοκρατίας. Το ΕΣΡ είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και είχε παρουσιάσει νούμερα με βάση τα οποία 49% είναι η προβολή της κυβέρνηση, 22% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλάμε για πρωτοφανή νούμερα που αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα ενημέρωσης που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το βράδυ του γεύματος της Ικαρίας κανένας σταθμός, με εξαίρεση του ΟΡΕΝ, δεν θέλησε να παίξει το βίντεο που έδειχνε τον πρωθυπουργό να γευματίζει και γλεντάει με 50 στελέχη της ΝΔ και της κυβέρνησης. Αυτό δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, έχει δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας του καθεστώτος του», είπε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στην απόρριψη της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε:

«Αυτό που δεν αρνούνται είναι να δίνουν στον διευθυντή της ΕΡΤ και στα “golden boys” μισθούς αντίστοιχους δικαστών του Αρείου Πάγου. Πλέον έχουμε να κάνουμε με τον απόλυτο κυνισμό. Δεν έχουν κανένα φρένο ή πρόσχημα σε αυτά που κάνουν. Δίνουν λεφτά στους φίλους τους και συντρίβουν όλους τους υπόλοιπους. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Γι’ αυτό κάνω λόγο για «μητσοτατικό καθεστώς». Η μάχη απέναντι στην κυβέρνηση είναι πλέον μάχη Δημοκρατίας» .

Μιλώντας για τις διαδικασίες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. υπογράμμισε:

«Έχουμε να κάνουμε με μια ενεργοποίηση και κινητοποίηση του συνόλου των κομματικών δομών ώστε να μπούμε σε θέσεις μάχης απέναντι στην κυβέρνηση και να δώσουμε αποτελεσματικά έναν αναγκαίο συλλογικό αγώνα για την μετατροπή της κοινωνικής δυσαρέσκειας σε πολιτικό αίτημα προοδευτικής και αριστερής αλλαγής-διακυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. είναι σε θέσεις μάχης και αυτό σηματοδοτούν οι διαδικασίες των συνελεύσεων μελών, των νομαρχιακών συνδιασκέψεων. Γίνονται σε μια δύσκολη συνθήκη των περιορισμών του lockdown, έχουν όμως πολλή μεγάλη συμμετοχή, ενδιαφέρον και έχουν βάθος στη συζήτηση».

Τέλος μιλώντας για το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να προστρέξει στις κάλπες με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε:

«Το πρόγραμμα έχει δοθεί σε δημόσια διαβούλευση. Έχει εγκριθεί από το Πολιτικό Συμβούλιο, εκκινούμε μια διαδικασία διαλόγου με θεσμικούς φορείς κι στο εσωτερικό των οργανώσεών μας για να φτάσουμε σε μια μεγάλη συνδιάσκεψη, διαδικτυακή, τον Απρίλιο. Εκεί θα εγκριθεί το πρόγραμμα αυτό, θα υπάρξουν προσθήκες και τροποποιήσεις και θα αποτελέσει τον κορμό, την βασική στρατηγική κατεύθυνση, για το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ..

Γνωρίζουμε ότι μπροστά στα αδιέξοδά του ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να μετατρέψει το 2021 σε έτος εκλογών. Για τον λόγο αυτό πρέπει και είμαστε έτοιμοι και σε θέσεις μάχης, για να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία προς την κατεύθυνση της πολιτικής αλλαγής που απαιτείται. Ο κ. Μητσοτάκης είναι δεδομένο ότι ψάχνει μια ευκαιρία, ένα «πλατό» που θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε εκλογές. Αυτό φαίνεται από τις επιλογές του ανασχηματισμού και από το γεγονός ότι παρά την πανδημία και τους περιορισμούς στη λειτουργία της Βουλής, συνεχίζει να νομοθετεί ακάθεκτος, παρακάμπτοντας κάθε δημοκρατική και κοινοβουλευτική αρχή. Φαίνεται από το γεγονός ότι υπάρχουν εκλογικές προετοιμασίες εντός της ΝΔ και από το γεγονός, ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πως μπροστά του βρίσκονται τα δύσκολα.

Μια ύφεση του 11%, μια εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 210%, ένα πρώτο τρίμηνο του 2021 επίσης καταστροφικό, ότι έχουμε το μεγαλύτερης διάρκεια και πιο αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη, όλα αυτά θα δημιουργήσουν τέτοιες κοινωνικές συνέπειες που ο κ. Μητσοτάκης με κάποιο τρόπο θα θέλει να ξεφύγει. Για τον λόγο αυτό εκτιμώ, ότι εάν έχει αυτή τη δυνατότητα, θα προχωρήσει σε εκλογές, όμως εκεί είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και την ελληνική κοινωνία. Να επιδιώξει μια άλλη πολιτική-κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση γιατί αυτό χρειάζεται σήμερα η κοινωνική πλειοψηφία και η χώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις