Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια εταιρεία από το Αγρίνιο φτιάχνει φορητές ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό

Μια εταιρεία από το Αγρίνιο φτιάχνει φορ...

Ήδη μία προορίζεται για το Πανεπιστημιακό της Πάτρας

Μια τεχνική εταιρεία από τη ∆υτική Ελλάδα, η «∆υτική Εργολαβική» των αδελφών Ευάγγελου και Γιώργου Γιωτόπουλου από το Αγρίνιο, ανέλαβε την κατασκευή κινητών µονάδων εντατικής θεραπείας για ασθενείς µε covid-19, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράµµατος «Cura Pods». Ηδη ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στο Υπουργείο Υγείας µε επιτυχία τρείς από τις έξι µονάδες κινητών ΜΕΘ, µια εκ των οποίων προορίζεται για το Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο Πατρών.

Την χρηµατοδότηση της κεντρικής µελέτης την ανέλαβε το World Economic Forum και τον σχεδιασµό της µελέτης, ο διάσηµος σχεδιαστής Carlo Ratti σε συνεργασία µε πολλές εταιρείες. Το πρόγραµµα αυτή την στιγµή αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ιταλία, ο Καναδάς, το Κατάρ, τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα και πλέον και στην Ελλάδα µε κατασκευαστικό και µελετητικό βραχίονα τη «∆υτική Εργολαβική» και µε την χορηγία εταιρείας Kaizen Gaming International LTD (Stoiximan). Η «∆υτική Εργολαβική» συµµετέχει στο πρόγραµµα τόσο σε µελετητικό επίπεδο όσο και στο άµεσα κατασκευαστικό, τροποποιώντας κοµµάτια της µελέτης, εναρµονίζοντας και αναβαθµίζοντας το τελικό προϊόν, βάσει των ελληνικών κανονισµών και συνθηκών του υγειονοµικού σ στήµατος.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΗΤΕΣ ΜΕΘ

Η καινοτοµία των συγκεκρµένων κινητών ΜΕΘ οφείλεται στη δυνατότητά τους να µεταφέρονται και να τοποθετούνται γρήγορα εντός της ελληνικής επικράτειας, λειτουργώντας µάλιστα πολλαπλασιαστικά και ελαττώνοντας µε αυτόν τον τρόπο την ανάγκη αεροδιακοµιδών εντός της χώρας. Οι φορητές µονάδες παρέχουν όλο τον ιατρικό εξοπλισµό που απαιτείται για τους ασθενείς και µπορούν να συνδεθούν για να επικοινωνούν µε τις εγκαταστάσεις των νοσοκοµείων µέσω µιας φουσκωτής δοµής, που µπορεί µάλιστα να αξιοποιηθεί για τη σύνδεση περισσοτέρων του ενός.

 

πηγή εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις