Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα από σήμερα - Έρχονται νέες ανακοινώσεις και μέτρα

Αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα από σή...

Σε βαθύ κόκκινο σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών θα μπει η Αχαΐα

Επιπλέον μέτρα ανακοινώνονται σήμερα για την Αχαϊα εξαιτίας της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης των τελευταίων ημερών.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου η Πάτρα  βρίσκεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής παρατήρησης κι πλέον σε αυτό το καθεστώς μπαίνει όλος ο νομός Αχαϊας.

Απόψε αναμένεται να ανακοινωθεί ούν επιπλέον μέτρα και αυστηρό lockdown που θα αφορούν όλο το νομό όχι μόνο την Αχαϊκή πρωτεύουσα σε μια δραστική προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Τα πολλαπλά κρούσματα που καταγράφονται στην Αχαΐα έχουν κάνει τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί σκληρό lockdown στην Αχαΐα θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα που ισχύουν ήδη για την Πάτρα. Αυτά είναι τα εξής: 

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους -η είσοδος και η έξοδος από αυτούς τους πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.

Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των δικαστηρίων.

Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους Λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Αναστέλλεται και η οικοδομική δραστηριότητα για τις επόμενες 15 ημέρες.

Παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας και χώρων πολιτισμού.

Στις περιοχές αυτές όπως και στις «κόκκινες» περιοχές (Επίπεδο Β) δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 18.00 έως τις 05.00 το πρωί με μοναδική εξαίρεση μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για τη σύντομη βόλτα κατοικιδίου γύρω απ' τη μόνιμη κατοικία.

Μετατρέπονται κλινικές, σε κλινικές και ΜΕΘ Covid-19

Στην Αχαΐα, εδώ και ημέρες έχει διαφανεί το πρόβλημα της ραγδαίας εξάπλωσης του τρίτου κύματος της πανδημίας, με την βρετανική μετάλλαξη να έχει κάνει την εμφάνισή της τόσο στην κοινότητα όσο και ενδονοσοκομειακά, με κρούσματα ακόμη και μεταξύ των υγειονομικών.

Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και το υψηλό ιικό φορτίο στην Πάτρα, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης. Χθες σε όλη την Αχαΐα εντοπίστηκαν 94 νέα κρούσματα, ενώ η πληρότητα των νοσοκομείων ξεπερνά πλέον το 60%.Είναι χαρακτηριστικό ότι την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου στην περιοχή ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογιζόταν σε 196, ενώ σήμερα αγγίζει τα 500. Παράλληλα την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκαν 96 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, γεγονός που δείχνει ότι το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. 

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων προχωρούν σε μετατροπή κλινικών για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, ενώ αναπτύσσουν και επιπλέον κλίνες ΜΕΘ.

Η έκρυθμη κατάσταση οδήγησε την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην απόφαση να αυξήσει τις κλίνες Covid και στα δύο νοσοκομεία της περιοχής. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο οι απλές κλίνες κορονοϊού αυξήθηκαν σε 265 και σε 24 οι κλίνες ΜΕΘ Covid, ενώ προστέθηκαν 20 κρεβάτια την παιδιατρική κλινική. Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας οι κλίνες αυξήθηκαν κατά 70.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Πίεση στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, από τα κρούσματα κορονοϊου. Χθες, νοσηλεύονταν 71 συνολικά ασθενείς εκ των οποίων οι 10 στις ΜΕΘ Covid-19.

Στον «Άγιο Ανδρέα» που είχε εφημερία η κατάσταση ήταν διαχειρίσιμη με 36 νοσηλείες στην Κλινική Covid -19 και άλλες 4 (εκ των οποίων οι τρεις διασωληνωμένοι) στην αντίστοιχη ΜΕΘ.

Προχθές, στο νοσκομείο Ρίου η Οφθαλμολογική που έχει μετατραπεί σε κλινική Covid-19 ξεπέρασε τα όριά της και κρίθηκε αναγκαίο το άνοιγμα της ΩΡΛ, εφόσον ο αριθμός των ασθενών έφθασε τους 27.

Ωστόσο, χθες μετά τα τέσσερα εξιτήρια που δόθηκαν νοσηλεύονται 23 ασθενείς στο ΠΓΝΠ και άλλοι έξι στη ΜΕΘ Covid-19 εκ των οποίων ο ένας είναι διασωληνωμένος. Η πληρότητα στην ΜΕΘ κυμαίνεται στο 60% και το τελευταίο 10ήμερο καταγράφεται μια πίεση στο σύστημα υγείας. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ Covid-19 είναι μια 36χρονη και ένας 40χρονος με υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, δύο είναι τα θετικά παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Ριου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις