Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Στη διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμιο της Αμοργού

Στη διαδικασία αδειοδότησης το υδατοδρόμ...

Έχει κατατεθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων

Tο υδατοδρόμιο Αμοργού παραμένει σε διαδικασία αδειοδότησης και θα είναι από τα πρώτα υδατοδρόμια του Νοτίου Αιγαίου που θα αποκτήσουν άδεια ίδρυσης, σύμφωνα με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια». 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού, ήδη έχει κατατεθεί η σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται ότι επιστολή του προέδρου της "Ελληνικά Υδατοδρόμια", Αναστάσιου Γκόβα, που αναγνώσθηκε από τον δήμαρχο Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι «η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αναθέσει στην "Ελληνικά Υδατοδρόμια" την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Αμοργού. Η εταιρεία έχει εκπονήσει τα εγχειρίδια του υδατοδρομίου, επίσης το τεχνικό της κλιμάκιο (αποτελούμενο από πιλότο υδροπλάνων και υπεύθυνο χωροθέτησης υδατοδρομίων) έχει μεταβεί στην Αμοργό και πραγματοποίησε αυτοψία - επιθεώρηση για την επιλογή του βέλτιστού σημείου δημιουργίας υδατοδρομίου στην Αμοργό».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αμοργού, «το υδατοδρόμιο Αμοργού βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης των Τεχνικών Φακέλων και κατάθεσής των στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τις αντίστοιχες αιτήσεις για την έκδοση Αδειών Ίδρυσης Υδατοδρομίων. Το Λιμενικό Ταμείο Αμοργού σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα "Ελληνικά Υδατοδρόμια" εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση ενός έργου ζωτικής σημασίας για το νησί μας. Τις επόμενες ημέρες προγραμματίζουμε και σχετική επίσκεψη στο υπουργείο Υποδομων».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life