Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρωσία: Τουλάχιστον 500 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι

Ρωσία: Τουλάχιστον 500 συλλήψεις κατά τη...

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι βρήκαν σήμερα στους δρόμους πόλεων στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή

Η ρωσική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τουλάχιστον 519 ανθρώπους σε διαδηλώσεις που έγιναν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας υπέρ της απελευθέρωσης του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, οι συλλήψεις έγιναν σε τουλάχιστον 35 ρωσικές πόλεις, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στις πορείες για τις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια.

Οι υποστηρικτές του Ναβάλνι βρήκαν σήμερα στους δρόμους πόλεων στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή για δεύτερο συνεχές σαββατοκύριακο, παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας. Οι διαδηλώσεις εντάσσονται στην εκστρατεία υπέρ της απελευθέρωσης του Ναβάλνι, σφοδρού επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου επιστρέφοντας από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίαση του με νευροτοξικό παράγοντα.

Στο Βλαδιβοστόκ, η αστυνομία απέτρεψε τους διαδηλωτές από το να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης, αναγκάζοντάς τους να συγκεντρωθούν κοντά στα παγωμένα νερά του Κόλπου Αμούρ. Σε μαγνητοσκοπημένα πλάνα φαίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν «Ο Πούτιν είναι κλέφτης» ενώ περπατούν στον πάγο σε θερμοκρασίες περίπου μείον 13 βαθμών Κελσίου.

Αργότερα σήμερα, οι υποστηρικτές του Ναβάλνι στη Μόσχα σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν πορεία κοντά στο Κρεμλίνο και το κεντρικό κτίριο της FSB (Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις