Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ποδαρικό" κορωνοϊού σε Γηροκομείο της Αχαΐας- 9 κρούσματα σήμαναν συναγερμό

"Ποδαρικό" κορωνοϊού σε Γηροκο...

Είναι όλοι ασυμπτωματικοί

Εννέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σήμερα στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο στα Καλάβρυτα κατά τη διάρκεια ελέγχων με rapid test που έκανε ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr πρόκειται για 7 ηλικιωμένους τρόφιμους του ιδρύματος και δύο εργαζόμενους.

Και οι εννέα είναι ασυμπτωματικοί, 7 ηλικιωμένοι έχουν απομονωθεί από τους υπολοίπους και οι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους. Αύριο αναμένεται νέο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να τους διεξάγει και μοριακό τεστ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στον Καλλιμανοπούλειο έγιναν συνολικά 60 rapid test και από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν τα πρώτα θετικά ενημερώθηκε ο συντονιστής του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Μπακόπουλος, αμέσως ο ίδιος ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και την Πολιτική Προστασία από όπου δόθηκε κατεύθυνση να ακολουθηθούν όλα όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όσοι βρέθηκαν θετικοί απομονώθηκαν αμέσως ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους τρόφιμους και οι εργαζόμενοι τους παρακολουθούν τακτικά προκειμένου να δουν πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας τους. Προς το παρόν είναι ασυμπτωματικοί.

Το πρωί του Σαββάτου θα φτάσει στο Ίδρυμα νέο κλιμάκιο το οποίο θα υποβάλει τους θετικούς σε μοριακό τεστ.

Στην περίπτωση που στο μεταξύ υπάρξει επιβάρυνση της υγείας τους υπάρχει σχεδιασμός μεταφοράς τους στην Πάτρα, στο Νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής που είναι το ΠΓΝΠ.

Απορίας άξιο είναι πώς κόλλησαν οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στη δομή αφού απαγορεύονται οι επισκέψεις. Έτσι εξετάζεται μήπως κατά την περίοδο των

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις