Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

2020: Η δύσκολη χρονιά μιας γυναίκας που έδωσε τη μάχη με τον καρκίνο

2020: Η δύσκολη χρονιά μιας γυναίκας που...
Νασόπουλος Νάσος

30 Δεκεμβρίου 2020- 568η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Το 2020, θεωρείται από τους περισσότερους η χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών, λόγω κορωνοϊού. Για κάποιους όμως, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, θα ήταν μια δύσκολη χρονιά που θα ήθελαν να ξεχάσουν. Σε αυτούς τους κάποιους συμπεριλάβετε όσους έδωσαν τη μάχη με σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Αναμεσά τους και η δημοσιογράφος του Star Μαριλού Ρεπαπή που έδωσε το μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Συγκεκριμένα, η Μαριλού Ρεπαπή δημοσίευσε για πρώτη φορά μερικές φωτογραφίες στις οποίες βλέπουμε πως πέρασε η δική της χρονιά. Κάποιες την απεικονίζουν στο νοσοκομείο, άλλες με τον γιο της και άλλες σε ταξίδια με τον αγαπημένο της. Τις φωτογραφίες αυτές συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο μέσω του οποίου θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα προς όλους όσους την ακολουθούν:

“Αυτήν την χρονιά πήρα πολλά μαθήματα. Μαθήματα ζωής. Μαθήματα μαγειρικής. Μαθήματα Τετάρτης και Πέμπτης Δημοτικού. Το μεγαλύτερο μάθημα όμως που πήρα είναι ότι ο εαυτός μας δεν είναι δεδομένος, όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τον προσέχουμε και να μην τον σκάμε για ασήμαντα πράγματα, πρόσωπα και γεγονότα. Φέτος ο οργανισμός μου, ούρλιαξε αυτήν τη δήλωση στις αρχές της χρονιάς και έτσι, ένα κομμάτι που έπρεπε να φύγει από πάνω μου, έφυγε -κυριολεκτικά και μεταφορικά- μετά από δύο χειρουργεία.

Όμως αυτή η τόσο κακή χρονιά για όλον τον κόσμο, φεύγει αφήνοντάς με πιο ώριμη και πιο δυνατή, γεμάτη ευγνωμοσύνη και αγάπη για τους δικούς μου ανθρώπους.

Για το παιδί μου, για τον Νίκο, για τους αληθινούς μου φίλους και την οικογένειά μου. Πλέον το μόνο που θέλω είναι να βγαίνουν καθαρές οι εξετάσεις μου για να είμαι κοντά σε όσους αγαπώ.

Τα ασήμαντα είναι ακριβώς αυτό, ασήμαντα. Έχω πια σταματήσει να «ποτίζω νεκρά φυτά». Οι παρακάτω φωτογραφίες μου, δεν είναι αυτές που πήραν τα περισσότερα λάικ. Είναι αυτές που περιγράφουν το πώς πέρασα το 2020 και δεν έχω δείξει ακόμα.

Καραντίνα, χειρουργεία, τηλεκπαίδευση, μαγειρική, νέα σκέψη, νέο σπίτι και πολλή αγάπη” έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Μαριλού Ρεπαπή είχε μιλήσει δημοσίως για τη μάχη μου έδινε με τον καρκίνο, με το ακόλουθο κείμενο:

«Δεν μου αρέσει να κάνω εξομολογήσεις για τη ζωή μου και δεν χρησιμοποιώ καταστάσεις για να προβληθώ. Όμως, το 2020 είναι η χρονιά που εκτίμησα τη ζωή μου και την υγεία μου και περίμενα μέχρι σήμερα να σας πω την ιστορία μου, γιατί αισθάνομαι ότι πρέπει να τη μοιραστώ με άλλες γυναίκες:

Στα 41 μου και όχι στα 40, γιατί «δεν προλάβαινα», πήγα για την πρώτη μου μαστογραφία. Ο γιατρός μου, είχε συστήσει να κάνω μία στα 35 μου για να υπάρχει μια απεικόνιση, αλλά μωρέ, «δεν προλάβαινα». Άλλωστε, δεν είχαμε κανένα ιστορικό γυναικολογικού καρκίνου στην οικογένεια και «σιγά». Στην μαστογραφία που έκανα στα 41, εμφανίστηκε κάτι που λέγεται «αποτιτανώσεις».

Ο γυναικολόγος μου, Θωμάς Προκοπάκης ή αλλιώς «ο άνθρωπος που μου έσωσε τη ζωή #1» μου είπε ότι το έχουν πάρα πολλές γυναίκες. Όμως επειδή ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών που το έχει, εμφανίζει καρκίνο του μαστού, θα ήθελε να δω έναν μαστολόγο. Ο μαστολόγος Νίκος Μπρεδάκης ή αλλιώς «ο άνθρωπος που μου έσωσε τη ζωή #2» μου ζήτησε επανεξέταση σε εννιά μήνες. Δηλαδή τον περασμένο Δεκέμβριο. Σε μία νέα μαστογραφία, την οποία είδαν πολλοί γιατροί και ακτινολόγοι, αποφασίστηκε να κάνω μία βιοψία αν και 95% δεν θα ήταν τίποτα. Όμως δεν τους άρεσε το πού βρίσκονταν οι αποτιτανώσεις.

Μπήκα στο χειρουργείο στις 24 Ιανουαρίου – μία μέρα μετά τα γενέθλια του γιου μου- με την πεποίθηση ότι όλο αυτό γίνεται προληπτικά. Δεν είχα ξανακάνει ποτέ χειρουργείο, φοβόμουν πολύ, αλλά ήμουν αισιόδοξη.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, που από τη δέκατη μέρα άρχισαν να περνάνε πολύ αργά, βασανιστικά, με μεγάλη αγωνία, με φώναξε ο Νίκος μου, το στήριγμά μου στη ζωή και σε όλο αυτό, στο γραφείο του να μου πει κάτι. Νόμιζα ότι ήταν για δουλειά. Δεν ήθελε να μου το πει από το τηλέφωνο.

Είχε μιλήσει με τον γιατρό, τα αποτελέσματα της βιοψίας είχαν βγει. Ήταν in situ καρκίνωμα, κοινώς, καρκίνος του μαστού στο πιο αρχικό στάδιο που υπάρχει, στάδιο 0. Άρχισα να κλαίω, είπα «Θεέ μου, το παιδί μου!» και έμαθα εκεί ότι πρέπει να κάνω άλλο ένα χειρουργείο. Την επόμενη μέρα, ο κύριος Μπρεδάκης, ο γιατρός μου, μου είπε: «δεν θα πεθάνεις από αυτό, το έχουμε πιάσει πολύ νωρίς, θα το αφαιρέσουμε, θα κάνεις ακτινοβολίες και θα παίρνεις ένα χάπι. Αλλά θα ζήσεις, σου το υπογράφω. Και δεν θα πέσουν τα μαλλιά σου».

Στις 14 Μαρτίου, λίγο πριν την καραντίνα, πήγα για άλλο ένα χειρουργείο, με τη μαμά μου και τον Νίκο που ανέβαιναν στο δωμάτιο εναλλάξ γιατί πια επιτρεπόταν μόνο ένας. Έκλαιγα από την ώρα που μπήκα μέχρι την ώρα που έπεσα σε νάρκωση. Τώρα δεν ήμουν πια τόσο αισιόδοξη. Δέκα μέρες αργότερα βγήκαν τα αποτελέσματα: όλο το καρκίνωμα αφαιρέθηκε με την ογκεκτομή και τα όρια ήταν υγιή. Τέλος τα χειρουργεία, μένουν οι ακτινοβολίες τώρα και τελειώσαμε!

Η περιγραφή στις ακτινοβολίες ήταν ότι: έρχεσαι, γδύνεσαι από τη μέση και πάνω, ξαπλώνεις στο μηχάνημα, διαρκεί δύο λεπτά, ντύνεσαι, φεύγεις. 19 φορές θα το έκανα αυτό. Κανείς δεν σου λέει ότι καταλήγεις να προσεύχεσαι σήμερα στο ραντεβού σου να μην έχει πριν και μετά από εσένα νέους ανθρώπους να περιμένουν, να μην έχει μητέρες με παιδιά, να μην κλάψεις… Οι ακτινοβολίες ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι γιατί πονούσες τους άλλους γύρω σου.

Πριν έναν μήνα έκανα τις πρώτες μεγάλες εξετάσεις μου και είναι πεντακάθαρες και έχω ελπίδα να ζήσω για πάντα χωρίς αυτό, γιατί το έπιασα νωρίς. Τώρα παίρνω ένα χάπι για τα επόμενα δέκα χρόνια που με πάχυνε λίγο αλλά είναι τα καλύτερα κιλά που έχω πάρει γιατί με βοηθά να παραμείνω υγιής.

Ήθελα όλον αυτόν τον καιρό να πω την ιστορία μου σε άλλες γυναίκες, μόνο για να καταλάβουν τι σημαίνει το «η πρόληψη σώζει ζωές»: Να κάνετε τις μαστογραφίες σας, να τις κάνετε και νωρίτερα από τα 40 αν έχετε ιστορικό, να ρωτάτε τον γιατρό σας και να κάνετε ψηλάφιση. Να είσαστε καλύτερες από εμένα, εγώ ήμουν τυχερή. Αν μου είχε συμβεί στα 38, θα αποχαιρετιόμασταν».

Πηγή: tlife

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο