Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Η μικρή Βιολέτα δίνει μάχη με τον καρκίνο και μάς έχει ανάγκη

Η μικρή Βιολέτα δίνει μάχη με τον καρκίν...
Νασόπουλος Νάσος

28 Δεκεμβρίου 2020- 566η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Στις ατέλειωτες ώρες που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, λόγω κορωνοϊού, διαβάζω μηνύματα και θέματα που μού στέλνουν φίλοι της στήλης. Στέκομαι σήμερα σε ένα θέμα που αφορά ένα μικρό παιδί με καρκίνο και το οποίο εντόπισα στο site singleparent.gr:

Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στην μόλις τριών ετών Βιολέτα από την Κρήτη, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υδροκεφαλία τον Αύγουστο του 2019.Η μικρή Βιολέτα είχε ανεβάσει πολύ υψηλό πυρετό και έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις, οι γιατροί είπαν ότι έχει έναν τεράστιο όγκο στο κεφαλάκι της και αφού το κοριτσάκι έπεσε σε κώμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Εκεί τοποθέτησαν βαλβίδα στο κεφαλάκι της και πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο χειρουργείο, το οποίο διήρκησε 8 ώρες. Το παιδάκι έμεινε στην εντατική για ένα μήνα και έπειτα ξεκίνησαν χημειοθεραπείες. Ο νευροχειρουργός είπε στην μητέρα του παιδιού ότι έχει αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος του όγκου και ότι έχει παραμείνει ένα μικρό κομμάτι στο στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί με ένα δεύτερο χειρουργείο, όταν τελειώσουν οι χημειοθεραπείες.

Η μητέρα όμως είχε τις αμφιβολίες της και δεν ήθελε το παιδάκι να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο και είχε αρχίσει να αναζητά άλλον γιατρό. Όταν έμαθαν οι γιατροί ότι η μητέρα ετοιμάζεται να φύγει της είπαν ότι δεν θα τους αναλάβουν ξανά αν το κάνει. Η μητέρα φοβισμένη και μόνη αποφασίζει να αφήσει το παιδάκι να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά στο ίδιο νοσοκομείο. Μετά το χειρουργείο το παιδάκι παραμένει για 6 μήνες στην εντατική και συνεχίζει για 30 μέρες τις ακτινοβολίες. Για άλλη μια φορά ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αυτή την φορά έχει αφαιρέσει όλον τον όγκο ενώ την ίδια στιγμή στη εντατική έλεγαν στην μητέρα, ότι το παιδάκι έχει ακόμα τον όγκο και ότι θα δεν θα ζήσει.

Μετά από διαρκή αναζήτηση η μητέρα βρίσκει σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης έναν πολύ καλό και εξειδικευμένο γιατρό στην παιδοογκολογία και αποφασίζει να μεταφέρει το παιδάκι στην Θεσσαλονίκη. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κρήτης, δεν αφήναν το κοριτσάκι να φύγει από το νοσοκομείο, είχαν πει στην μητέρα ότι έχουν χάσει τον φάκελο της μικρής και ότι το παιδάκι δεν θα ζούσε ότι και να έκανε η μητέρα.

Τελικά το κοριτσάκι στις 08.05.2020 μεταφέρεται με ειδικό αεροσκάφος και συνοδεία γιατρών στην Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση πριν την μεταφορά ήταν πολύ επιβαρυμένη με μόνιμη εξάρτηση από μηχανισμό αερισμού και σοβαρά νευρολογικά ελλείμματα. Δεν υπήρξε επιδείνωση κατά την μεταφορά. Το κοριτσάκι ήταν σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς αυτόματο άνοιγμα ματιών.

Κατά την εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώνεται ότι και στα δύο χειρουργεία που είχαν γίνει στην Κρήτη ο όγκος δεν είχε αφαιρεθεί. Στις 09.05.2020 πραγματοποιείται ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο, όπου ο γιατρός καταφέρνει να αφαιρέσει όλον τον όγκο από το κεφαλάκι της μικρής Βιολέτας.

Μετεγχειρητικά η μικρή Βιολέτα παρέμεινε στην μονάδα της εντατική θεραπείας με βελτίωση της κλινικής εικόνας. Στις 22.05.2020 διενεργήθηκε διαδερμική γαστρονομία,η μικρή παραμένει με μόνιμη εξάρτηση από μηχανισμό αερισμού λόγω επεισοδίων αποκορεσμού οξυγόνου.

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι έχει κολλήσει ένα μικρόβιο (ψευδομονάδα).Έγιναν 5 χειρουργεία λόγω του μικροβίου, αφαιρέθηκε η υπάρχουσα βαλβίδα που υπήρχε στο κεφαλάκι του παιδιού και διενεργήθηκε εμφύτευση νέας βαλβίδας. Εξαιτίας του μικροβίου κινδύνεψε πολλές φορές το παιδάκι να χάσει την ζωή του, με πολλές ανακοπές.

Αυτή την στιγμή το κοριτσάκι έχει αρχίσει σιγά σιγά να συνέρχεται, έχει όμως ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται θεραπείες, οι οποίες δεν μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν λόγω του ότι το παιδάκι έχει ακόμα πολύ εξασθενημένο οργανισμό. Η νοσηλεία του παιδιού πρέπει να συνεχιστεί και ο λογαριασμός της νοσηλείας έχει φτάσει ήδη στα 50.000 ευρώ.

Η μητέρα έχει πουλήσει όλα τα υπάρχοντα της, για να δώσει το ποσό, έχει καταφέρει να εξοφλήσει ένα μικρό μέρος του χρηματικού ποσού, όμως ακόμα χρωστάει 50.000 ευρώ και επιπλέον πρέπει να δίνει 1.300 ευρώ την βραδιά για να συνεχιστεί η νοσηλεία της μικρής. Η μητέρα του παιδιού είναι ολομόναχη και όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εργάζεται, για να είναι δίπλα στο κοριτσάκι της.

Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να στηρίξει τον μικρή μας επικοινωνήστε στο inbox με τη σελίδα “Φροντίδα για το παιδί” Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα !!

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Eurobank 0026.0232.59.0200894121 ΚΑΙ IBAN GR7202602320000590200894121 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΦΡΟΝΤΙ. Για όσους διαμένουν στο εξωτερικό (BIC ERBKGRAAXXX).

ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟY ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: Εθνική Τράπεζα: 210 / 007208-76 ΚΑΙ IBAN: GR1001102100000021000720 876 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡ ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT BIC ΤΡΑΠΕΖΑΣ : ETHNGRAA

Όταν καταθέτετε, γράψτε σαν αιτιολόγηση: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ τάδε και θα στείλετε στο inbox της σελίδας Φροντίδα για το παιδί, την πλήρη διεύθυνση πόλη σας και την ημερομηνία για να σας σταλεί η απόδειξη.

 

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο