Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Χάχαλης στη Γενική Κλινική Πατρών ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Χάχαλης...

"Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε όλα τα επείγοντα περιστατικά"

Τις ιατρικές του υπηρεσίες στη Γενική Κλινική Ολύμπιον προσφέρει, ο  Καθηγητής Καρδιολογίας και  πρώην Διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών κ. Γεώργιος Χάχαλης. Ο διακεκριμένος ιατρός είναι πλέον μέλος της επιστημονικής ομάδας της “Ολύμπιον” και δέχεται τους ασθενείς του στην πλήρως οργανωμένη και εξοπλισμένη Καρδιολογική Κλινική του Θεραπευτηρίου.

Ο έμπειρος καθηγητής, έχει ασχοληθεί με επιτυχία στο κομμάτι της επεμβατικής καρδιολογίας. “Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε προοδευτικά όλα τα οξέα περιστατικά. Για παράδειγμα, επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στα στεφανιαία αγγεία λόγω οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ήδη ξεκίνησαν με επιτυχία οι πρώτες επεμβάσεις των στεφανιαίων αγγείων. Επίσης, διενεργούνται εμφυτεύσεις και έλεγχοι βηματοδοτών – απινιδωτών. Μάλιστα, ο έλεγχος βηματοδοτών απινιδωτών  ήδη ξεκίνησε.  Γενικότερα θέλουμε όχι μόνο να περιθάλπτουμε όλες τις καρδιοπάθειες αλλά και να επεκτείνουμε τη δραστηριότητα του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο μέλλον π.χ. με διαδερμικές εμφυτεύσεις αορτικών βαλβίδων (ΤAVI)", τόνισε ο κ. Χάχαλης. Στο μέλλον και με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων και εξειδικευμένων αρρυθμιολόγων θα αντιμετωπίζονται εστίες στην καρδιά που προκαλούν αρρυθμίες χωρίς να απαιτούνται πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις.

 Στο πλήρως εξοπλισμένο Καρδιολογικό Τμήμα γίνονται:

Α. Υπέρηχοι καρδιάς

  • έγχρωμο triplex καρδιάς
  • διοισοφάγειος υπερηχοκαρδιογραφία
  • δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία με κόπωση ή δοβουταμίνη (stress echo). To stress echo επιτρέπει στον ιατρό να αξιολογήσει τη λειτουργία της καρδιάς και το κατά πόσο λαμβάνει επαρκές αίμα κατά τη διάρκεια της φόρτισης (stress).
  • υπερηχοκαρδιογραφία αντίθεσης (contrast echo, bubble study). Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στους ιατρούς Νευρολόγους για τη διερεύνηση αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
  • υπερηχογραφία μυοκαρδιακής παραμόρφωσης (speckle tracking analysis) – μέθοδος ιδιαίτερα χρήσιμη για την πρώιμη ανίχνευση επιπλοκών θεραπείας (καρδιοτοξικότητα) σε ογκολογικούς ασθενείς.  

 Β. Μαγνητική καρδιάς

  • Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί το νέο διαγνωστικό όπλο στη φαρέτρα του καρδιολογικού τμήματος. Αποτελεί μέθοδο εκλογής σε υποψία μυοκαρδιοπάθειας και συνιστάται για την περαιτέρω διερεύνηση ασθενών όταν δεν έχει τεθεί οριστική διάγνωση με άλλες απεικονιστικές τεχνικές.

Γ. Αξονική στεφανιογραφία

  • Σύγχρονη μέθοδος αναίμακτης απεικόνισης των στεφανιαίων αγγείων που διενεργείται τα τελευταία έτη στην Κλινική  και διαρκεί λίγα μόλις λεπτά.

Δ. Σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου

  • Καθιερωμένη διαγνωστική μέθοδος στην κλινική πράξη για την ανίχνευση ισχαιμίας μυοκαρδίου σε υποψία στεφανιαίας νόσου

Επιπρόσθετα, εξειδικευμένος Καρδιολόγος - Ηλεκτροφυσιολόγος θα συνεργάζεται με την Κλινική και θα παρέχει υποστήριξη σε σύνθετα αρρυθμιολογικά προβλήματα.

 Η Γενική Κλινική ΟΛΥΜΠΙΟΝ είναι απολύτως ελεύθερη κορωνοϊού, τηρώντας καθημερινά αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας έναντι του ιού SARS-CoV-2.

Η Κλινική παρέχει ένα προστατευμένο περιβάλλον (covid free) με απόλυτο σεβασμό στον ασθενή χωρίς συνθήκες συνωστισμού και με ακριβή τήρηση της καθορισμένης ώρας ραντεβού.

H ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και του Προσωπικού, είναι προτεραιότητα για την ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

 

Info

Ολύμπιον 

Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά, Πάτρα, Τ.Κ. 26443

τηλ: 2610 464000

olympion-group.com

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being