Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιστοποιητικά ψυχικής υγείας και στην πρωτοβάθμια υγεία για όσους θέλουν να γίνουν θετοί γονείς

Πιστοποιητικά ψυχικής υγείας και στην πρ...

ΔΕΙΤΕ τι ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός

Επιταχύνουμε τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής, ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, υποστηρίζοντας στην συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με την οποία παρέχεται η δυνατότητα και σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας και σε Κέντρα Ψυχικής Υγείας να εκδίδουν πιστοποιητικά ψυχικής υγείας σε όσους ενδιαφέρονται να γίνουν θετοί ή ανάδοχοι γονείς.

Τα πιστοποιητικά αυτά, όπως εξήγησε η υφυπουργός μέχρι σήμερα τα εξέδιδαν μόνο δευτεροβάθμιες μονάδες υγείας, που «ειδικά τώρα στην πανδημία, λόγω φόρτου εργασιών των νοσοκομείων μας, αυτά έκαναν μέχρι και έξι μήνες να εκδοθούν». Με την διάταξη αυτή, ανέφερε η υφυπουργός, «αυξάνουμε την περίμετρο» των μονάδων Υγείας, ώστε «όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν θετοί γονείς ή ανάδοχοι, να απευθύνονται εκεί και χωρίς καθυστερήσεις να παίρνουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά».

Η κ. Μιχαηλίδου ανέφερε πως η κυβέρνηση «ακούει τους συμπολίτες μας και τα προβλήματά τους» και «αίρουμε τα όποια αντικίνητρα στη διαδικασία της υιοθεσίας και αναδοχής. Μειώνουμε την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των υποψήφιων γονέων και βέβαια μειώνουμε το χρόνο παραμονής των παιδιών στους φορείς παιδικής προστασίας. Αυτός είναι και ο στόχος μας, μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι αυτό είναι το «δεύτερο» ουσιαστικά βήμα που έχει γίνει στον τομέα της υιοθεσίας και της αναδοχής, καθώς «πιστεύουμε βαθιά πως οι υιοθεσίες και οι αναδοχές είναι ακρογωνιαίος λίθος αποϊδρυματοποίησης των παιδιών».

Το πρώτο βήμα είπε η κ. Μιχαηλίδου, έγινε όταν μέσα σε έξι μήνες καταφέραμε να καταγράψουν σε ένα εθνικό σύστημα, όλα τα παιδιά που υπάρχουν σε 82 δημόσιες, ιδιωτικές, εκκλησιαστικές δομές παιδικής προστασίας. Καταρτίσαμε είπε, ατομικά σχέδια οικογενειακής αποκατάστασης για κάθε ένα από τα τότε 1.900 παιδιά.

Εκπαιδεύσαμε διαδικτυακά σε όλη την Ελλάδα τους εκπαιδευτές και έχουν ξεκινήσει τα εκπαιδευτικά μαθήματα των υποψήφιων γονέων και αναδόχων σε κάθε Περιφέρεια. Παράλληλα ανέφερε η υφυπουργός, ενισχύσαμε και τις δομές παιδικής προστασίας με κοινωνικούς λειτουργούς για να διεξάγουν τις κοινωνικές έρευνες, δεδομένου ότι υπήρχαν αιτήσεις υποψήφιων γονέων στα συρτάρια από το 2016, ενώ ξεκίνησε και το νέο πληροφοριακό σύστημα υιοθεσιών - αναδοχών και λειτουργεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις