Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Στο Αρεταίειο για να αντιμετωπίσουμε έναν όγκο στο κεφάλι

Στο Αρεταίειο για να αντιμετωπίσουμε ένα...
Νασόπουλος Νάσος

9 Δεκεμβρίου 2020- 547η ΗΜΕΡΑ του Ημερολογίου

Πέμπτη πρωί έχω ραντεβού στο Αρεταίειο στην Αθήνα για να κάνω τις προκαταρκτικές εξετάσεις (αξονική και μαγνητική σχεδιασμού) ώστε ακολούθως να υποβληθώ σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική (CyberKnife) με στόχο να αφαιρεθεί ένας όγκος που εντοπίστηκε στο κεφάλι. 

Γιατί, δεν σας το είπα, κοντά στα άλλα κάνοντας τις μαγνητικές τομογραφίες των τελευταίων δύο μηνών εντοπίστηκε κι ένα εύρημα στο κεφάλι. Πριν τρεις μήνες ήταν 2,5 χιλιοστά, στην προ μηνός μαγνητική μετρήθηκε 6-7 χιλιοστά. «Είναι μικρό», μού είπαν οι γιατροί, μού συνέστησαν να μην ανησυχώ και υπέδειξαν διά της μεθόδου CyberKnife να επιχειρήσουμε να το αφαιρέσουμε.

Μέχρι πρότινος το πρωτοποριακό αυτό ιατρικό μηχάνημα που συμβάλλει στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας, μεταξύ των οποίων και δύσκολες περιπτώσεις  καρκίνου, υπήρχε μόνον σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια και η κάθε επέμβαση (κάτι σαν ακτινοθεραπεία) κόστιζε περίπου 6.000 ευρώ!

Από τον Μάιο του 2019 υπάρχει και στο Αρεταίειο μετά από δωρεά αυτής της υπέροχης Αχαιής κ. Ελένης Διγενοπούλου–Ζαφειροπούλου, η οποία έχει δωρίσει και το σύγχρονο μηχάνημα διεξαγωγής Pet Scan στο Νοσοκομείο του Ρίου (Ελένη Διγενοπούλου-Ζαφειροπούλου: Η διακριτική παρουσία με το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και τις σημαντικές δωρεές). Μιλάμε για δωρεές εκατομμυρίων ευρώ που εξόπλισαν το δημόσιο σύστημα υγείας με σημαντικά μηχανήματα που είναι χρήσιμα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Μετά λοιπόν τη διόγκωση που εντοπίσαμε στο επινεφρίδιο και την επιμονή των όγκων στους λεμφαδένες, ήρθε και το εύρημα στο κεφάλι. «Μην ανησυχείς» λένε οι γιατροί. «Έχω πάψει προ πολλού να ανησυχώ», τους απαντώ. Έπαψα να ανησυχώ από τότε που συνειδητοποίησα ότι ο καρκίνος μού ήρθε για να περάσουμε μαζί μια μεγάλη περίοδο της ζωής μου, ίσως και όλη όση μού απομένει. Οπότε λίγη σημασία δίνω αν εντοπίζεται στους λεμφαδένες, το επινεφρίδιο, το κεφάλι ή κάπου αλλού.

Περισσότερο με ενοχλούν οι πόνοι που νιώθω εδώ και κάποιες εβδομάδες σε διάφορα σημεία του σώματός μου (κυρίως στη μέση, την πλάτη, το στήθος και την κοιλιά), παρά αυτός καθ’ αυτός ο καρκίνος. Πόνοι που, όπως λένε οι γιατροί, οφείλονται στις προηγηθείσες χημειοθεραπείες.

Τέλος πάντων, θα αναμετρηθούμε και μ’ αυτά. Και με τους πόνους, και με το εύρημα στο κεφάλι. Και περιμένω τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου για να δούμε αν το αδενοκαρκίνωμα που αρχικώς εντοπίστηκε στον πνεύμονα και έδωσε μεταστάσεις σε λεμφαδένες και επινεφρίδια, έχει υποστεί μεταλλάξεις και γι αυτό δεν αντιμετωπίζεται από τις έως τώρα θεραπείες.

Στην Αθήνα λοιπόν, στο Αρεταίειο, την Πέμπτη, την Παρασκευή και την άλλη εβδομάδα. Με την ευχή και την ελπίδα να «ξεριζώσουμε» το εύρημα από το κεφάλι. Με αισιοδοξία και πίστη ότι θα το ξεπεράσουμε κι αυτό. Και προ παντός με χαμόγελο. Μη σταματάτε να αναζητάτε αφορμές για να χαμογελάτε.

Τίποτε δεν ομορφαίνει περισσότερο την καθημερινότητά μας, από το γέλιο. Και μην σας καταβάλλει ένα άσχημο νέο. Μην αφήσετε να σας πάρει από κάτω. Να θυμόσαστε πάντα, ότι όσο άσχημα κι αν είναι η δική μας κατάσταση, υπάρχουν συνάνθρωποι που περνούν πολύ χειρότερα, πολύ πιο δύσκολα. Υπ’ αυτή την έννοια, ας νιώθουμε και λίγο τυχεροί, μέσα στην ατυχία μας.

(Για αύριο, καθώς θα βρίσκομαι στην Αθήνα, έχω ετοιμάσει ένα θέμα με πληροφορίες για το CyberKnife. Διαβάστε το γιατί μπορεί να δώσει λύση σε σοβαρά προβλήματα καρκινοπαθών. Και να ξέρετε ότι πια υπάρχει και σε δημόσιο νοσοκομείο).

Σε αυτό το email [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας (σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε και θέλετε να ερευνήσουμε), ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το Ημερολόγιο ενός Καρκινοπαθούς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο