Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θλίψη από την απώλεια 2 Ηλείων από τον κορωνοιό

Θλίψη από την απώλεια 2 Ηλείων από τον κορωνοιό

Στα νοσοκομεία του Πύργου και του Αγίου Ανδρέα Πατρών

Θλίψη προκάλεσε η απώλεια 2 Ηλείων, με διαφορά λίγων ωρών, από τον covid-19.

Ο πρώτος “έφυγε” το πρωί της Τετάρτης, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και ο δεύτερος στο Νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα στην Πάτρα.

H είδηση για την απώλεια των 2 Ηλείων έφερε όπως ήταν φυσικό ένα … μούδιασμα σε όλο το νομό, αφού βλέπει ότι οι θυσίες σε αυτόν τον ίο μεγαλώνουν. Και φυσικά ευχή όλων είναι να μην υπάρξουν άλλες απώλειες στη μάχη που δίνεται για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοιού.

Η απώλεια στο Νοσοκομείο Πύργου

Ένας ακόμη Ηλείος, ένας άνδρας από την περιοχή του Πύργου «νικήθηκε» κι αυτός την Τετάρτη από τον φονικό ιό στα 66 του χρόνια.

Όλα άρχισαν όταν αργά το βράδυ της Τρίτης η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιδείνωση, με τους γιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας να τον διασωληνώνουν και να τον εισάγουν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περιστατικά COVID-19, στο Νοσοκομείο αναφοράς, στον Πύργο…

Δεν τα κατάφερε όμως και το πρωί της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, που περίμεναν να βγει νικητής από αυτή την μάχη που έδινε.

«Έφυγε» στην Πάτρα

Η Τετάρτη ήταν μια … πικρή μέρα για την Ηλεία, αφού δεν τα κατάφερε και ένας άνδρας 76 ετών από το Καράτουλα του δήμου Πύργου που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Την Τετάρτη δυστυχώς η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και νωρίς το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή…

Χρήστος Χριστόπουλος: «Όλοι οι υγειονομικοί να συστρατευτούν για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού»

Για την απώλεια του άνδρα από τον Πύργο, που «έφυγε» στο Νοσοκομείο της πόλης, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας κος Χρήστος Χριστόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του προς τους συγγενείς του τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Επ’ ευκαιρία του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του συμπολίτη μας από covid-19 σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στο νοσοκομείο, θεωρώ ότι όλοι οι υγειονομικοί θα πρέπει να συστρατευτούν για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού που είναι ο covid-19. Υπάρχει αμέριστη στήριξη προς το νοσοκομείο μας από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, έχουμε οργανωθεί και συγκεκριμένα έχουμε μονάδα ΜΕΘ 7 κλινών για ασθενείς covid-19 και περίπου 45 κρεβάτια στην απλή κλινική covid-19. Το προσωπικό μας είναι άρτια εκπαιδευμένο και λειτουργεί στα πλαίσια των κανόνων της Ιατρικής».

Αυτή την στιγμή, στην κλινική για περιστατικά κορωνοϊού στο νοσοκομείο αναφοράς, στον Πύργο, νοσηλεύονται 12 συνάνθρωποι μας… Στην μονάδα ΜΕΘ παραμένει η 78χρονη γυναίκα.

Επίσης έχουν πάρει εξιτηριο από το Νοσοκομείο έως τώρα 14 ασθενείς με covid-19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις