Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Απαραίτητες οι μειώσεις των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις

Απαραίτητες οι μειώσεις των δημοτικών τε...

Του Ηλία Κωνσταντάτου, Ταμία Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών

Το επόμενο διάστημα θα ληφθεί απόφαση για τον προϋπολογισμό του 2021 και τυπικά ο Δήμος Πατρέων έχει κάνει μία «κουβέντα» προσκαλώντας φορείς για να εκφέρουν την άποψή τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό ζήτησαν τις μέγιστες δυνατές μειώσεις ως στήριξη σε αυτη την περίοδο. 

Κάνοντας έκκληση ο εμπορικός-επιχειρηματικός κόσμος της Πάτρας, ζήτησε μείωση στα τέλη γενικής χρήσης που εκτοξεύονται μέχρι το 3,40€ κατά 50% (και ανεβαίνει έως  4,50 για ειδική κατηγορία επιχειρήσεων σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση της δημοτικής αρχής). Οποιοδήποτε έξοδο πλέον είναι δυσβάσταχτο για τους επαγγελματίες.

Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται υπέρμετρα στο κόστος λειτουργίας, οι οποίες από αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα το 2020 και έπεται πιθανότατα και ένα όμοια καταστροφικό 2021. Λογικό είναι ότι αυτό το αυξημένο κόστος τελών, που επιβαρύνει ο Δήμος, συμπαρασύρει την τελική τιμή πώλησης, πληρώνοντας το τελικά ο τελικός καταναλωτής.

Έτσι με τον τρόπο της η δημοτική αρχή, συμβάλλει, στο να είναι η Πάτρα μη ανταγωνιστική και πιο ακριβή σε υπηρεσίες και στο εμπόριο σε σχέση με άλλες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται στην οικονομική ζωή της πόλης και την ανεργία.

Στις αιτιάσεις του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, που ζητούσε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο μειώσεις, οι απαντήσεις ήταν και παραμένουν αρνητικότατες και περιορίζονται μόνο στις απαλλαγές και τις ελαφρύνσεις  που η κυβέρνηση με τα σχετικά ΦΕΚ, δίνει στους Δήμους με τη δυνατότητα να απαλλάξουν ή να μειώσουν στις πληγείσες επιχειρήσεις.

Τι και αν δεν κάνουν ούτε σεφτέ καταστήματα της πόλης μας με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ο Δήμος με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, στέλνει και τα δικά του, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο το σχοινί στο λαιμό του επαγγελματία.

Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα, δήμων όπου ήδη έχουν προαναγγείλει μειώσεις στα δημοτικά τέλη ενώ είναι βέβαιο ότι αρκετοί Δήμοι θα ανταποκριθούν και στην κραυγή αγωνίας των επιχειρήσεων για μειώσεις, όταν τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, το εμπόριο και η εστίαση, έχει υποστεί καθίζηση. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις