Ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας
Να σταματήσει η διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, που σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Είναι νωπά τα γεγονότα από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συζητήθηκε το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων και τέθηκε σε ψηφοφορία μόνο η πρόταση της πλειοψηφίας που έλεγε απλώς όχι στις συγχωνεύσεις και άφηνε στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες. Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης που έβαζε και την σωστή πολιτική διάσταση του προβλήματος, κατά παράβαση των κανονισμών, δεν τέθηκε σε ψηφοφορία σαν δεύτερη πρόταση.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει για μια ακόμα φορά, ότι δεν φτάνει να λέμε "όχι" στις συγχωνεύσεις και να σκεπάζουμε τις διαχρονικές ευθύνες των κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία και ετοιμάζουν το νέο σχολείο με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αδιαφορώντας για τις δραματικές επιπτώσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, λαϊκή οικογένεια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να σταματήσει η διαδικασία συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων και απαιτεί:
-Σημαντική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών αναγκών και υποδομών των σχολείων και των σχολικών επιτροπών.
-Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με την εκπαίδευση.
-Πρόγραμμα σχολικής στέγης χωρίς εμπλοκή επιχειρηματιών.
-Χορήγηση δωρεάν ρεύματος, πετρελαίου, τηλεφώνων στα σχολεία και κατάργηση ΦΠΑ για κάθε σχολική δραστηριότητα.
-Καμία επιβάρυνση, ούτε για τις εκδρομές της οικογένειας.
-Επαρκές εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό(τραπεζοκόμες, καθαρίστριες) με μόνιμη και σταθερή δουλειά».
Δημήτρης Ζωιτσούδης
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










