Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Κυριάκο το κράτος, δεν είσαι εσύ

Κυριάκο το κράτος, δεν είσαι εσύ
Νασόπουλος Περικλής
[email protected] , Facebook Page

Η δημοκρατία πρωθυπουργέ, είναι αποτέλεσμα, είναι όμως και διαδικασία

Στην προσπάθεια του να φανεί ενωτικός ο Μητσοτάκης προτείνει κάτι, που με βάση αυτά που η κυβέρνησή του αποφάσισε, είναι παράνομο. Μέσα σε 2 μέρες, έχει πάει από παρανομία σε συνταγματική εκτροπή, και εντέλει σε παράνομη πρόταση σε βάρος των παραπάνω επιλογών, προτρέποντας σε συγκέντρωση 6 ανθρώπων την ώρα που ο ίδιος αποφάσισε πως πάνω από 4 είναι παράνομο, ως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα του κόσμου -αλλά και σε πολλές ανατολικές-, αυτή την ώρα ο Μητσοτάκης που υποκριτικά ζητά “οι πολιτικοί αρχηγοί λιτά να αποτίσουν φόρο τιμής με ένα λουλούδι”, την ώρα που ο ίδιος θα είναι στα Εμιράτα, θα ήταν κρεμασμένος στα μανταλάκια και θα "έτρωγε ξύλο". Στην Ελλάδα και μόνο στην Ελλάδα τα media που, στη συντριπτική πλειοψηφία τους θεωρούν χρέος τους να προστατεύουν όχι τη Δημοκρατία, αλλά τη Νέα Δημοκρατία, συντάσσονται με τον μέσο ψεκασμένο οπαδό του “Κυριάκο τους γλέντησες”, “Να δω τώρα τι θα κάνει ο Τσίπρας” και λοιπές καφενειακές αρλούμπες.

Ο “πρωθυπουργός-ήλιος”, έχει φροντίσει εμείς οι αυλικοί του, στη σύγχρονη Αυλή των Βερσαλλιών που συνθέτει το ελληνικό μηντιακό σκηνικό, να τον βλέπουμε μόνιμα ατσαλάκωτο να κάνει τα μπάνια του, τις διακοπές του, να ντύνεται σικάτα, να έχει μια οικογένεια-πρότυπο και ποτέ να μην αναγκάζεται να απαντά σε πολιτικές ερωτήσεις. Σε οτιδήποτε και να συμβεί, τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, δικαιούνται να αποφεύγουν την κριτική με κάποιο τσιτάτο, μακρυά από κάθε πολιτική ουσία.

Οι νέοι κανόνες που έχουν μπει στην πολιτική ζωή, συμπεριλαμβάνουν το ελεύθερο στον Μητσοτάκη να κάμπτει ή και να καταργεί τη νομιμότητα, εφόσον αυτό εξυπηρετεί δημοσκοπικά την εικόνα του.

Η Δημοκρατία όμως, είναι αποτέλεσμα, αλλά είναι και διαδικασία. Όταν επί διήμερο τα κάνεις όλα μύλο, για να φτάσεις να προτείνεις κάτι που εσύ ο ίδιος έχεις καταστήσει παράνομο είσαι είτε επιπόλαιος, είτε επικίνδυνος, αλλά σίγουρα συμπεριφέρεσαι αντιδημοκρατικά, προβαίνοντας σε απανωτές θεσμικές εκτροπές.

Η Δημοκρατία, αδιέξοδα δεν έχει, έχει όμως κανόνες, οι οποίοι είναι υπεράνω όλων, συμπεριλαμβανομένου φυσικά του πρωθυπουργού και της -εξαφανισμένης, γιατί άραγε;- προέδρου της Δημοκρατίας και οι κανόνες αυτοί υπάρχουν ακόμα και για τις έκτακτες ανάγκες, όπως αυτή που ζούμε. Όποιος αυτό δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν το αποδέχεται, δεν είναι δημοκράτης, τελεία και παύλα.

Για να συνεννοούμαστε, υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες. Υπάρχει κράτος και αυτό, δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις