Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Οι μετέωροι βηματισμοί του κ. Καραμανλή στην Πατρών – Πύργου.

Μάρκου - Αναγνωστοπούλου: Οι μετέωροι βη...

Κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κοινή δήλωση των αχαιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου αναφέρονται τα εξής:

Ανακόλουθο στις διαβεβαιώσεις του αποδεικνύεται το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπως αποδεικνύεται από την απάντηση του Ευρωκοινοβουλίου σε ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κατατεθεί στις αρχές Ιουνίου για την έγκριση  -νέας-  χρηματοδότησης της Πατρών – Πύργου, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα ανησυχίες μας.

Τον Μάιο του 2020, ο Υπουργός ανακοίνωνε σε συνέντευξή του, ότι έχει σταλεί η προγνωστοποίηση για το έργο στην Κομισιόν, προκειμένου δήθεν να προχωρήσει γρήγορα. Δήλωσε δε ότι «δεν ανακοινώνουμε πράγματα, τα οποία δεν έχουν εξασφαλιστεί και δεν έχουν χρηματοδότηση». Από την απάντηση της Επιτροπής φαίνεται ξεκάθαρα, ότι αυτή η «προγνωστοποίηση» αφορούσε μόνο μια γενικόλογη δήλωση αόριστων προθέσεων, περί αλλαγής του χρηματοδοτικού μοντέλου.

Ο ίδιος στις 16/06/2020, σε ενημέρωση του ελληνικού κοινοβουλίου για την Πατρών-Πύργου διατύπωνε verbatim τα εξής: «Ζητάμε από την DG Grow (Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας) να μας εγκρίνει την παραχώρηση και τρίτο και τελευταίο βήμα θα είναι να πάμε στην DG Comp (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Commission), η οποία ΘΑ πρέπει να μας πει αν σύμφωνα με τους παραχωρησιούχους, ενέχει (η σύμβαση) ζητήματα μη συμβατής κρατικής ενίσχυσης». Μάλιστα, με μια αλαζονική προπέτεια διαβεβαίωνε ότι «το …μπαλάκι έχει φύγει από την ελληνική πολιτεία και έχει πάει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Δυστυχώς, για τον κ. Καραμανλή, ευτυχώς όμως για την αρχή της διαφάνειας, η τήρηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν γίνεται από το Υπουργείο του. Έτσι, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με απάντησή της πριν λίγες μέρες στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά σαφές πρώτον, ότι η χρηματοδότηση του νέου αυτοκινητοδρόμου είχε ήδη εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ για 344 εκατ. ευρώ, τα οποία πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων και δεύτερον, ότι ο Υπουργός, όταν βρίσκεται εν Ελλάδι, ψεύδεται ανερυθρίαστα σχετικά με τυχόν έγκριση του σχεδίου του που τόσο έχει προπαγανδίσει με ανακρίβειες.

 Για του λόγου το αληθές, η Επιτροπή αναφέρει ότι «οι ελληνικές αρχές διαβίβασαν ορισμένες αρχικές πληροφορίες στην Επιτροπή όσον αφορά την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν ενδεχομένως ένα μοντέλο που βασίζεται σε δημόσια έργα προς ένα μοντέλο που βασίζεται σε συμβάσεις παραχώρησης». Επομένως, συμπεραίνει αβίαστα κανείς, ότι κανένα «μπαλάκι» δεν έχει «φύγει» από την ελληνική πολιτεία, ότι υπάρχει ακόμα υποχρέωση της να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο χρηματοδότησης που επιλέγει και άρα, ότι καθόλου εξασφαλισμένη δεν είναι η αυτή, αλλά αίρεται αορίστως υπό τους μετέωρους βηματισμούς του Υπουργού και του Υπουργείου του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις