Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Ισμήνη Μίχα παρουσίασε την έκθεση "Η Τεθλασμένη του Κόσμου" στο Κολωνάκι

Η Ισμήνη Μίχα παρουσίασε την έκθεση &quo...

Στην Αίθουσα Τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου

Την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, στην Αίθουσα Τέχνης του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (4ος όροφος), στην πλατεία Κολωνακίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Ισμήνης Μίχα με τίτλο «Η Τεθλασμένη του Κόσμου».

Εικαστικοί, συνεργάτες, φίλοι και κοινό βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη ζωγράφο αλλά και για να δουν την ολοκαίνουρια δουλειά της δημιουργού, η οποία σηματοδοτεί τη μεγάλη της επιστροφή.

Στην πιο ανθρωποκεντρική της έκθεση, η Ισμήνη Μίχα μέσα από τους πίνακές της υμνεί τη γυναίκα. «Με ενέπνευσε η πολλαπλότητα της γυναικείας φύσης, καθώς και οι διαφορετικοί ρόλοι που καλείται να ενσαρκώσει ταυτόχρονα. Θέλησα ν’ αποτυπώσω την πολυμορφία της γυναικείας φιγούρας, η οποία ξεπερνά τα στερεότυπα της ηλικίας», αναφέρει η εικαστικός. Τα πρόσωπα των γυναικών της, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν φαίνονται. Είναι η γλώσσα του σώματος και το περιβάλλον, στο οποίο τις τοποθετεί η δημιουργός, που μαρτυρούν πολλά.

Ανάμεσα στους πίνακές της και ένας άνδρας, αλλά και-επιλεκτικά-έργα που συμβολίζουν την ελευθερία, τη δύναμη της φύσης και την αφθονία. Μαύρο και κόκκινο επικρατούν. Χρώματα που παραπέμπουν στο πάθος, αποπνέοντας παράλληλα μυστήριο. Και πολλαπλά μηνύματα -ίσως και προτεινόμενες λύσεις-προς όλους τους αποδέκτες που στάθηκαν κι αναλογίστηκαν για τη θέση της γυναίκας σήμερα, για το ταλανιζόμενο περιβάλλον, για αξίες που δοκιμάζονται.

Η Ισμήνη Μίχα έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο κέντρο της Αθήνας. Μαθήτρια του Μαρασλείου στο Κολωνάκι, συμμετείχε σε διαγωνισμούς ζωγραφικής, αποσπώντας πολλά βραβεία. Την δεκαετία του ’90 ασχολήθηκε εντατικά με την τοιχογραφία, φιλοτεχνώντας καταστήματα και την Παιδιατρική Κλινική της Βέροιας. Έχει μελετήσει μεγάλους ζωγράφους, ενώ αντλεί έμπνευση κυρίως από την περίοδο της Αναγέννησης.

Το 2000 παρουσίασε την πρώτη ατομική της έκθεση «Αναδρομές στην Αναγέννηση», ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε με μια σειρά έργων υπό τον τίτλο «Από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα», ενώ το διάστημα 2002-2003 παρουσίασε τις «Αναδρομές». Εμβαθύνοντας όλο και περισσότερο στα μυστικά της τέχνης της, το 2005 παρουσίασε την έκθεση με τίτλο «Εμπνεύσεις». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και αυτή την περίοδο έκανε τη νέα ατομική της δουλειά, «Η Τεθλασμένη του Κόσμου». Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα.

Η έκθεση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Οι φωτ. μας εστάλησαν από την Βάσω Σωτηρίου - We Will.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture