Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα οξυμένα προβλήματα των Προσφυγικών στο επίκεντρο συνάντησης του Παμμικρασιατικού & του Κ. Πελετίδη

Τα οξυμένα προβλήματα των Προσφυγικών στ...

Δέσμευση του Δημάρχου για άμεσες παρεμβάσεις σε τετράγωνα προσφυγικών συνοικισμών αντίστοιχες με εκείνες που έγιναν στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων», συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ιστορική περιοχή των «Προσφυγικών συνοικισμών» και να καταθέσουν τις επεξεργασμένες προτάσεις του Δ.Σ. του Συνδέσμου για την άμεση επίλυση των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων που πολλαπλασιάστηκαν και υποτροπίασαν περαιτέρω κατά την διάρκεια της οικονομικοπολιτικής κρίσης και της συνεχιζόμενης αδιαφορίας όλων των κυβερνήσεων που εναλλάσσονται στην εξουσία, για τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού και των εργαζομένων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προς τα μέλη του Δ.Σ. του Παμμικρασιατικού που παρευρίσκονταν στην συνάντηση πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στα τετράγωνα των προσφυγικών συνοικισμών που ήδη έχουν δρομολογηθεί να ακολουθήσουν τις παρεμβάσεις εκείνες που έγιναν στη συνοικία της «Αγίας Αικατερίνης».

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση, στην οποία αναζητήθηκαν όλοι οι δυνατοί τρόποι παρέμβασης για τα προβλήματα εκείνα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής που στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και άνεργοι και τα οποία τους δυσκολεύουν περεταίρω την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα τους, προβλήματα ιδιαίτερα οξυμένα στην συνοικία των Προσφυγικών, όπως είναι η αυξανόμενη ανεργία, τα ναρκωτικά και η φτώχεια.

Αναλυτική συζήτηση έγινε επίσης και για τα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς και  απασχολούν έντονα τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους και τα σχετίζονται άμεσα με την συμβίωση τους με οικογένειες Ρομά, όπως προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ σχετικά με το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Αντιδημαρχία Υγείας Πρόνοιας και τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) και αφορά στην ενοικίαση κατοικιών σε Ρομά, το οποίο όπως ανέφερε, δεν αφορά την περιοχή των Προσφυγικών.

Το πρωί του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά όπου με τα μέλη του Δ.Σ. του Παμμικρασιατικού εξέτασαν τους χώρους στους οποίους θα κάνει παρεμβάσεις και έργα ο Δήμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις