Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις από τα ξημερώματα στην Κρήτη - "Χορεύει" στα 5,2 Ρίχτερ το νησί

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις από τα ξ...

Ανάστατοι οι κάτοικοι του νησιού

Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, αναστατώνοντας για μια ακόμη φορά τους κατοίκους του νησιού.

Ετσι κι αλλιώς, στον ρυθμό των Ρίχτερ βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας αυτό το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα στον θαλάσσιο χώρο περίπου πενήντα χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη -«ισχυρή»- δόνηση, μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, η δεύτερη, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας και η τρίτη, μεγέθους 4,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησαν τους κατοίκους. Οπως αναφέρει το ekriti.gr, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Χουλιάρας : Η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα
«Είναι νωρίς ακόμα, παρακολουθούμε το φαινόμενο» σχολίασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας στο Open Tv για τους αλλεπάλληλους σεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης. O ίδιος είπε πως πρόκειται για προκαταρκτικά μεγέθη και εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας πως επιστημονικά από 5 Ρίχτερ για να παμε σε κάτι μεγαλύτεορ είναι ελάχιστες οι πιθανότητες.

Πρόσθεσε πως οι σεισμοί είναι υποθαλάσσιοι και το επίκεντρο είναι σε απόσταση από την Κρήτη, και συνέστησε «να είμαστε ψύχραιμοι για λίγη ώρα να δούμε πώς εξελίσσεται το φαινόμενο». Ξεκαθάρισε πάντως πως «αυτό που συμβαίνει είναι απολύτως φυσιολογικό και πως είναι πιθανοί σεισμοί με παρόμοια ή και ίσα μεγέθη, είναι ένα φαινόμενο που παρακολουθούμε - η περιοχή έχει υψηλή σεισμικότητα»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις