Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έγινε η συναυλία για την Αγιά Σοφιά με τον Μανώλη Μητσιά & μεταδόθηκε live από τον Λύχνο

Έγινε η συναυλία για την Αγιά Σοφιά με τ...

Ο Μητροπολίτης Πατρών θυμήθηκε όταν αρκετά χρόνια πριν είχε πρωτοσυναντήσει τον κ. Μητσιά στο μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας στην Αρκαδία

Τη συναυλία με τίτλο «Συγγνώμη Πόλη μου» αφιερωμένη στην Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά που δεν σεβάστηκε ο Ερντογάν μετέδωσε ζωντανά το βράδυ της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου 2020 ο Λύχνος, ο τηλεοπτικός δίαυλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τη συναυλία με βασικό ερμηνευτή τον σπουδαίο τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πατρών με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ωστόσο λόγω των περιοριστικών μέτρων προστασίας από τον covid-19, προφανώς δεν έγινε παρουσία κοινού.

Το κοινό ταξίδεψε στο Γαλατά, στο Φανάρι, στο Πέραν και στα άλλα μέρη της παλιάς Ανατολικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως μέσω της συναυλίας που φιλοξενήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα.

Στο τέλος της συναυλίας, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την όμορφη μουσική βραδιά και ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στον κ. Μητσιά. Μάλιστα ο κ.κ. Χρυσόστομος θυμήθηκε μία επίσκεψη παλιότερα του Μανώλη Μητσιά στην ιερά μονή Παναγίας της Έλωνας σε μία πλαγιά του Πάρνωνα στο νομό Αρκαδίας όπου μάλιστα ο αγαπητός τραγουδιστής είχε κιόλας ψάλει. «Το θυμάμαι αυτό και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση», είπε ο κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατόπιν έδωσε ως αναμνηστικό δώρο στον κ. Μητσιά και στους άλλους βασικούς συντελεστές από μία εικόνα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου.

Στη συναυλία «Συγγνώμη Πόλη μου» πήραν μέρος και ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου (πρωτοψάλτης και χοράρχης διεθνούς φήμης με πολλές διακρίσεις, γέννημα-θρέμμα της Πόλης), ο γνωστός στιχουργός και δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης που είχε το ρόλο του αφηγητή και ο Μανώλης Καρπάθιος που έπαιξε κανονάκι και διηύθυνε τους μουσικούς.

Η συναυλία μεταδόθηκε μέσω της τηλεόρασης του «Λύχνου», από τις 8 μ.μ. έως περίπου τις 10 το βράδυ και άφησε θετικές εντυπώσεις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις