Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στην Αχαΐα- Λουκέτο σε 33 σχολεία, μηνύσεις από γονείς κι εντάσεις

Συνεχίζονται οι καταλήψεις στην Αχαΐα- Λ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Δεν φαίνεται να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται και σήμερα, 33 σχολεία στην Αχαΐα. Το κύμα καταλήψεων που ξέσπασε σε ολόκληρη την Ελλάδα εξαιτίας των μέτρων προστασίας από την πανδημία που ζητούν οι μαθητές δεν έχει κοπάσει.

Να σημειώσουμε ότι σχεδόν σε 700 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έχει μπει λουκέτο και προς το παρόν δεν φαίνεται να ομαλοποιείται η κατάσταση.

Σε κάποιες περιπτώσεις σημειώνονται και εντάσεις. Μαθητές σε ΕΠΑΛ της Πάτρας καταγγέλλουν ότι Διευθυντής πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε μέσα στο σχολείο, πήρε όλα τα απουσιολόγια και τα πήρε σπίτι του προκειμένου να βάλει απουσίες επειδή το σχολείο τελεί υπό κατάληψη. 

Επίσης γονείς στην Πάτρα προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα των καταλήψεων στον εισαγγελέα πρωτοδικών της Πάτρας.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταλήψεις έχουν ως αιτήματα, μεταξύ άλλων την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη, προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Σε κάποιες περιπτώσεις διευθυντές σχολείων προσπαθούν να κάνουν διάλογο με τους μαθητές.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, ήδη σε αρκετά υπό κατάληψη σχολεία έχει ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα σε διευθυντές, μαθητές και γονείς προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επανεκκινήσει η λειτουργία τους.

 

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας εστιάζει στις λύσεις της επόμενης μέρας καθώς οι διδακτικές ώρες που χάνονται πρέπει να αναπληρωθούν, καθώς εκτίμηση είνα ότι αργά ή γρήγορα οι καταλήψεις θα ατονήσουν, κάτι όμως που προς το παρόν δεν φαίνεται στο ορίζοντα.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μάλιστα οι εναλλακτικές μετά από 15 ημέρες χαμένων ωρών διδασκαλίας είναι η περικοπή περιπάτων και εκδρομών και μάθημα σε αργίες προκειμένου να μην παραταθεί το διδακτικό έτος.

«Στο βαθμό που υπάρχει θέμα απώλειας ωρών, προφανώς τίθεται και θέμα αναπλήρωσής τους. Να είμαστε ξεκάθαροι: δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εδώ είμαστε να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να απαντήσουμε, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά»,έχει δηλώσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχετικά με τις καταλήψεις

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις