Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Πάτρα: Ενισχύοντας τις δεξιότητες των παιδιών μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη

Πάτρα: Ενισχύοντας τις δεξιότητες των ...

Τις ομάδες εμψυχώνει ο κοινωνικός λειτουργός-θεατροπαιδαγωγός Λάμπρος Αραπάκος.

Η Reinvent Education είναι μία σύγχρονη εκπαιδευτική μονάδα, που σχεδιάζει και υλοποιεί καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-17 ετών. Μια από τις δραστηριότητές της, είναι οι ομάδες ενίσχυσης των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω της τέχνης και των βιωματικών παιχνιδιών. Ο βιωματικός τρόπος εστιάζει στα συναισθήματα, τις αντιδράσεις και τη γνώση που λαμβάνει κάθε μέλος, καθώς προκύπτει από την ελεύθερη έκφραση και την προσωπική εμπλοκή του. Συγκεκριμένα, η βιωματική μάθηση βοηθά τα παιδιά να εξασκηθούν στην ενεργητική ακρόαση και τη συγκέντρωση, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις, να αποδεχτούν τις διαφορετικές ανάγκες των άλλων, να κινητοποιηθούν συναισθηματικά, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να συνδέσουν την εξωτερική εμπειρία με την εσωτερική συναισθηματική εμπειρία και έτσι να αφομοιωθεί η νέα γνώση.

Παραμύθια, βιβλία, ζωγραφική, παιχνίδι, μουσική, ταινίες, αφήγηση, ιστορίες, κολάζ, δημιουργική  γραφή, κατασκευές, animation, εκπαιδευτικά videos, διάλογος, παιχνίδια ρόλων, εργασία σε ζευγάρια ή μικρές ομάδες, ανατροφοδότηση, καταιγισμός ιδεών, αναστοχασμός είναι ορισμένα μέσα και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επίτευξη των στόχων των ομάδων. Επιπρόσθετα, υπάρχουν δραστηριότητες που σχετίζονται με το θεατρικό παιχνίδι, το οποίο συμβάλλει στην καλλιέργεια των διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στα παιδιά, αναπτύσσοντας σχέσεις αλληλοσεβασμού και συνεργασίας.

Δεξιότητες

Μέσα από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην ομάδα, εστιάζουμε στην ενδυνάμωση των παρακάτω δεξιοτήτων:

•Διαμόρφωση και σεβασμός κανόνων

•Επικοινωνιακές δεξιότητες

•Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης

•Προσωπική οργάνωση και αυτονομία

•Δεξιότητες συνεργασίας και θετικής αλληλεπίδρασης

•Αναγνώριση, έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων (π.χ. διαχείριση θυμού και άγχους)

•Διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων με δημιουργικό και ειρηνικό τρόπο

•Καλλιέργεια ενσυναίσθησης

•Αναγνώριση και αξιοποίηση προσωπικών και κοινωνικών αποθεμάτων με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας

•Αποδοχή και σεβασμός της διαφορετικότητας

Τις ομάδες εμψυχώνει ο κοινωνικός λειτουργός-θεατροπαιδαγωγός Λάμπρος Αραπάκος.

Κάθε ομάδα διαρκεί 60 λεπτά και θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα.

Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Ολιγομελή τμήματα.

Ηλικίες

1η ομάδα: 4-5 ετών

2η ομάδα: 6-8 ετών

3η ομάδα: 9-12 ετών

4η ομάδα: 13-17 ετών

Τηλ επικοινωνίας: 6942919090, Παντανάσσης 34 (1ος Όροφος)

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

O Λάμπρος Αραπάκος σπούδασε κοινωνικός λειτουργός, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχική Υγεία (ΤΕΙ Θεσσαλίας) και την Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης). Έχει εκπαιδευτεί στη συμβουλευτική παιδιών, εφήβων και οικογενειών στη σοβαρή ασθένεια και το πένθος από τη Μέριμνα (Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και τον Θάνατο). Είναι απόφοιτος των Προγραμμάτων Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό και Παιδαγωγικής Κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Έχει αποφοιτήσει  από την ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης Εμπρός θέατρο εργαστήριον. Την περίοδο αυτή, ολοκληρώνει τον κύκλο σπουδών στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί στους τομείς της ψυχικής υγείας και της διαπολιτισμικής φροντίδας παιδιών και εφήβων. Τα τελευταία χρόνια, δουλεύει ως κοινωνικός λειτουργός σε σχολεία της Πάτρας και  εμψυχώνει ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης δεξιοτήτων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια και ημερίδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being